Nieuws

Slot: “Het allerbelangrijkste is dat wij als staf nog veel gaan leren, ook omdat nog niet iedereen binnenboord is”

on

Via vier doelpunten van vier nieuwkomers boekte Feyenoord uiteindelijk toch nog een 4-0 zege op FC Emmen. Dat alle doelpunten kwamen van nieuwe spelers is geen grote verrassing, gezien de vele transfers in De Kuip. “Ik ben nog heel erg ver van dit team heel goed kennen af”, erkent ook trainer Arne Slot.

“Het belangrijkste is dat we fantastisch afscheid hebben genomen van Jens (Toornstra, red.)”, begint Slot zijn persconferentie na Feyenoord-FC Emmen. “Dat vond ik verdiend en heel bijzonder.”

“Ik vond de eerste helft niet onze beste fase”, vervolgt de trainer van Feyenoord over de wedstrijd. “Ik heb wel een elftal gezien dat 45 minuten lang op de helft van de tegenstander gespeeld heeft, maar nog niet in staat was veel kansen te creëren. Als je op hun helft blijft spelen en een hoog tempo blijft houden hoop je ze te laten breken.”

“Omdat we in de tweede helft het tempo verder opschroefden en misschien nog iets beter gingen spelen kwamen we op 1-0. Na de 2-0 werd het voor de supporters en de spelers nog een leuke einde van de wedstrijd.”

Met Quinten Timber, Santiago Giménez, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymanski maakten vier spelers zaterdag hun eerste goal voor Feyenoord. En de transfermolen blijft ook in de laatste dagen volop draaien in De Kuip. Extra aanstaande keuzes dus voor Slot. “Elke dag leer je weer. Het allerbelangrijkste is dat wij als staf de komende weken nog heel veel gaan leren, ook omdat nog niet iedereen binnenboord is.”

“Gaan we met de punt naar voren of met de punt naar achteren spelen? Wat zijn de beste combinaties? Hoe moeten we een aanval opbouwen? Je bent als trainer nooit uitgeleerd in het leren kennen van je team, maar ik ben nog wel heel erg ver van dit team heel goed kennen af. Het is heel fijn dat je tussendoor weinig leergeld betaalt, enkel met puntenverlies tegen Heerenveen. Dat is ook fijn voor de groep.”

Slot was zaterdagavond in ieder geval te spreken over David Hancko, die zijn debuut opluisterde met een fraaie assist bij de 1-0 van Timber. “Hij bracht agressiviteit en venijn, komt altijd op in het hoogste tempo. Dat waarderen onze fans. Hij is een goede toevoeging aan ons spel.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply