Nieuws

Slot: ‘Er zijn een aantal frustraties die ik heb, maar de grootste is dat ik er echt gek van word’

on

Arne Slot was na afloop trots op Feyenoord, dat donderdagavond bij Partizan Belgrado een knappe prestatie neerzette door met 2-5 te winnen en daarmee een goede uitgangspositie creëerde voor het bereiken van de kwartfinale van de Conference League.

“Ik vind dat we een uitstekende wedstrijd gespeeld hebben. Dat we Europees bij de laatste zestien zitten, is voor het eerst in twintig jaar. Dat is al een ontzettend knappe prestatie. Maar als je ziet waar wij vandaan komen en dat we nu hier staan waar we staan na een 2-5 uitoverwinning… Dat vind ik ontzettend knap van die gasten. Ook de manier waarop: zó dominant, zó goed de vrije man kunnen vinden. Dan ben je daar heel tevreden over.”

Maar, zo beëindigde Slot zijn lofrede abrupt: de trainer had ook genoeg zaken gezien waarover hij niet tevreden was. “Er zijn een aantal frustraties die ik heb, maar de grootste is dat ik er echt gek van word dat elke keer als de tegenstander één keer in onze zestien komt, de bal er gelijk in ligt. Dat was vanavond wéér het geval. Zij krijgen vanavond tweeënhalve kans en scoren twee keer. We geven een tegenstander zo onnodig zoveel energie in een wedstrijd.”

Vooral de tweede treffer van Partizan, die direct na rust tot stand kwam nadat Tyrell Malacia een hoge bal volledig onnodig tot corner verwerkte, was Slot een doorn in het oog. “Gelijk na rust zo een bal wegwerken waardoor je een corner weggeeft en gelijk met 2-1 achter komt… Dan vind ik het hartstikke knap dat ze het weer zo ombuigen, maar ik heb net ook gezegd: je hebt nu vaak genoeg laten zien hoe goed je bent in het terugkomen na een achterstand, het zou nu eens tijd worden dat je rechtdoet aan de veldverhoudingen en de tegenstander niet elke keer onnodig zoveel energie geeft.” 

Bron: Rijnmond.no

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply