Slot: ‘Eén goede helft niet genoeg tegen dit Groningen’

Arne Slot vond het verschil tussen de eerste en tweede helft van het duel met FC Groningen (1-1) zaterdagavond groot. ‘Dat kwam met name door onze manier van druk zetten,’ analyseerde de hoofdcoach van Feyenoord. ‘Na rust hadden we dat een stuk beter voor elkaar.’

Dat was het beste te zien aan de spitsen, aldus Slot. ‘Bryan (Linssen, red.) moest erg veel lopen en deed dat heel fanatiek. Dat is te prijzen, maar hij rookte zichzelf daarmee op. Toen Cyriel (Dessers, red.) erbij kwam gingen we net kansen creëren. Uiteindelijk speelt hij daar ook een rol in, maar spitsen profiteren ook heel erg van het team.’

Dessers redde een punt door de 1-1 op aangeven van Fredrik Aursnes binnen te knikken. Even later raakte hij uit een voorzet van Patrik Wålemark de paal. Slot: ‘Cyriel had een goede invalbeurt. Hij komt net terug van een blessure en was nog niet in staat om negentig minuten te spelen, maar goede prestaties – op de training of in de wedstrijd – helpen wel om in aanmerking te komen voor een basisplaats.’

Over het algemeen zag Slot te veel spelers die balverlies leden. ‘Meer dan een trainer lief is,’ zo omschreef hij het bij ESPN. ‘In de tweede helft waren we beter aan de bal, beter in balbezit en beter in druk zetten en de bal veroveren. Maar één goede helft is niet genoeg om van dit FC Groningen te winnen.’