Slot: ‘Deze wedstrijd door twee eigen fouten verloren’

Arne Slot weigerde na afloop van de frustrerende nederlaag in Arnhem naar de tegenstander of de scheidsrechter te wijzen. De coach was hard voor zijn ploeg in zijn nabeschouwing: ‘Wij moeten naar onszelf kijken en hebben deze wedstrijd door twee eigen fouten verloren.’

Slot had na afloop iets kunnen zeggen over de wijze waarop de zuivere speeltijd verloren ging of het spel van Vitesse kunnen veroordelen. De Arnhemmers deden er vooral na de 2-1 alles aan om de wedstrijd te ontregelen. De coach wenste echter geen excuses aan te voeren en vond dat zijn eigen ploeg genoeg te verwijten viel.

‘Het is hun goed recht om zo te spelen,’ zei Slot over de thuisploeg. ‘Wij moeten zorgen dat we hen niet in die situatie brengen. Wij hebben twee goals echt cadeau gegeven en daardoor konden zij hun ideale spelletje spelen.’

De nederlaag was vooral onnodig, vond Slot. ‘Na de 1-1 gingen we in de eerste helft steeds beter spelen en ook in het eerste kwartier na rust deden we het goed. Daarin hebben we ook kansen gecreëerd. Het is vooral heel vervelend dat je een lastige uitwedstrijd op zo’n eenvoudige wijze verliest.’

Over Marcos Senesi, die al vroeg in de wedstrijd uitviel, kon Slot nog weinig zeggen. ‘Hij zei dat hij wat voelde toen hij bij de 1-0 de bal nog van de lijn wilde halen. Daarna heeft Marcos het nog een tijdje verder gespeeld, maar uiteindelijk ging het toch niet meer.’