Slot: “Deze is heel erg lekker”

Nog niet vaak dit seizoen ging Arne Slot zo uit zijn dak als zondag in de zevende minuut van de blessuretijd van Feyenoord – FC Utrecht. De winnende goal van Luis Sinisterra leidde tot grote ontlading bij de coach, die zijn assistenten in de armen viel. ‘De blijdschap was enorm,’ erkende Slot na afloop.

Natuurlijk was die blijdschap in de eerste plaats zo groot omdat Feyenoord tóch nog drie punten pakte, waar een gelijkspel zo diep in de extra tijd onvermijdelijk leek. En dat was een lelijke streep door de rekening geweest, met het oog op de ranglijst en in mentaal op zicht richting de Europese kraker tegen Olympique Marseille.

Met een gelijkspel hadden we onszelf echt tekort gedaan,’ vond Slot. ‘Bij een stand van 1-0 kregen wij meerdere kansen om het duel te beslissen, maar even later maken zij hun eerste schot op doel de 1-1. Dat is het constant repeterende verhaal van dit seizoen. Daar komt bij dat we dit seizoen heel veel punten nodig hebben om de derde plaats veilig te stellen, dus dat maakt deze overwinning heel erg lekker.’

Smet op de feestvreugde was het uitvallen van Marcos Senesi, kort na de gelijkmaker van FC Utrecht. ‘Hij zei zelf dat het wel meeviel. Wat dat zegt over de wedstrijd van donderdag is nu moeilijk te zeggen,’ vertelde Slot, die hoopt dat Guus Til er tegen de Fransen weer bij is. ‘Ik heb de hoop en de verwachting dat hij dinsdag weer mee kan trainen.’