Nieuws

Slot: ‘De belangrijkste les zit in het verdedigen van standaardsituaties’

on

Feyenoord en PSV maakten er in de eerste Eredivisie-topper van het seizoen een waar spektakelstuk van, zo had ook Arne Slot zondag gezien. ‘Maar dat het zo’n zinderende wedstrijd werd, daar hebben wij ook zelf aanleiding voor gegeven’, baalde de coach na afloop van de 4-3 nederlaag.

Feyenoords hoofdcoach doelde daarbij vooral op de momenten in de wedstrijd waarbij zijn team net niet voldoende bij de les was, met name de standaardsituaties. Voordat hij daar verder op in ging, haalde Slot ook een andere fase aan. ‘We begonnen heel goed, vonden de ruimtes en kregen de juiste mensen aan de bal. Daarna zette PSV een en ander om en dat herkenden wij op het veld niet snel genoeg. Dat leidde tot twee tegengoals,’ aldus de coach, die zijn vraagtekens zette bij het niet fluiten voor een overtreding op Javairo Dilrosun voorafgaand aan de 2-1.

De belangrijkste les zit ‘m volgens Slot echter in het verdedigen van standaardsituaties, waaruit Feyenoord in de Eredivisie tot dusver juist geen tegengoal had geïncasseerd. ‘Vooraf weet je dat PSV sterk is uit standaardsituaties. Daar twee goals uit tegen krijgen is in een topwedstrijd teveel.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply