Slot concludeert dat zijn team te weinig scorend vermogen heeft

Boosheid en teleurstelling overheersten bij zowel trainer Arne Slot als Orkun Kökcü na de late nederlaag tegen Sturm Graz. Door de winnende goal van Omar Kiteishvili in blessuretijd staat Feyenoord op de rand van uitschakeling in de Europa League.

Feyenoord begon de wedstrijd tegen Sturm Graz als koploper en staat na het verlies op de derde plaats in poule F van de Europa League. Slot concludeert dat zijn team te weinig scorend vermogen heeft. “We maken lastig goals als onze spitsen het niet doen en invaller Wålemark kon vandaag ook het verschil niet maken om de wedstrijd in positieve zin af te sluiten.”

Tegen Lazio zal de ploeg van Arne Slot spelers nodig hebben die er niet te lang over doen om een goal te maken, stelt de trainer tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. Bovendien schaalt hij de Italianen een stuk hoger in dan de ploeg waarvan Feyenoord donderdagavond verloor. “Ik denk dat Lazio Roma een betere tegenstander is dan Sturm Graz, dus we hebben de steun nodig van het publiek in de Kuip.

Slot baalt wel dat de goal wéér valt uit een standaardsituatie die zijn ploeg de das om doet. “Tegen FC Midtjylland waren we op weg naar de 1-3, maar vergaten we de kansen op die goal af te maken. Toen kregen we ook uit een standaardsituatie een goal tegen.

Aanvoerder Orkun Kökcü baalde flink na de late tegentreffer van Sturm Graz. “Het gebeurt ons te vaak dat we in belangrijke wedstrijden uit het niets een goal uit een standaardsituatie om onze oren krijgen. Als we bovenin willen meedoen, moeten we dat er echt snel uitkrijgen.”

Kökcü stelt dat het de eerste helft wel ‘redelijk’ ging en er mogelijkheden waren om op voorsprong te komen. ”Als je met 1-0 of 2-0 de rust in gaat, dan is de wedstrijd gespeeld, maar we maakten het spannend.”

Kökcü gaat aankomende week niet rekenen tijdens de wedstrijd tegen Lazio Roma. ”Winnen moet de enige opdracht zijn.’

Bron: Rijnmond.nl