Slot: “Bij Roma weten ze dat ze aan ons een serieuze tegenstander hebben”

Het krachtverschil tussen Feyenoord en SC Cambuur was zondag aanzienlijk, zag ook Arne Slot. Daardoor kwam de negende achtereenvolgende zege in de Eredivisie geen moment in gevaar, al vond de coach dat het te lang duurde voordat dat ook duidelijk werd op het scorebord.

Dat het in Leeuwarden bij rust slechts 0-1 stond, mocht bijna een wonder heten. Feyenoord legde de ene na de andere mooie aanval op de kunstgrasmat, maar paal en lat stonden meermaals een doelpunt in de weg. ‘Die aanvallen verdienden een doelpunt’, vond Slot. ‘In plaats daarvan stond het bij rust maart 0-1 en kwam de tegenstander ook af en toe dreigend door. Ook als je zo dominant bent als wij, kan een moment de verhoudingen verstoren.’

Met de overwinning blijft Feyenoord op koers in de Eredivisie, al rekent Slot zich nog niet rijk. Ook niet nu er nog maar vijf duels te spelen zijn. ‘Acht punten voor is een goede marge, maar we hebben twee concurrenten die ook alles winnen. Wij moeten het daarom ook elke keer weer zelf doen en dat betekent dat we heel scherp en goed moeten blijven.’

Voordat de volgende competitiewedstrijd volgt tegen FC Utrecht, reist Feyenoord eerst naar Rome voor de return tegen AS Roma. Slot benadrukte nog maar eens wat voor een zware opgave daar wacht voor zijn ploeg. ‘In de thuiswedstrijd hebben we zeker in het laatste half uur hun kracht ervaren. Bovendien weten we dat we daar 70.000 mensen tegen ons zullen hebben. Aan de andere kant zullen ze bij Roma ook weten dat ze aan ons een serieuze tegenstander hebben.’