Nieuws

Slot baalt stevig van kostbare nederlaag in Oostenrijk

on

Feyeoord-trainer Arne Slot baalt stevig van de kostbare nederlaag van zijn ploeg tegen Sturm Graz. De Rotterdammers kregen in de 93ste minuut alsnog het deksel op de neus voor een zwakke tweede helft.

De Feyenoord-trainer reageerde na afloop van het Europese duel als volgt: ‘Het is niet meer dan logisch dat het een enorme teleurstelling is als je zowat in de allerlaatste seconde een tegengoal krijgt. Een gelijkspel was nog een acceptabel resultaat geweest. Dan hadden we nog een redelijke uitgangspositie. Nu is die uitgangspositie heel slecht’, aldus de trainer van Feyenoord.

‘In de eerste helft hadden we veel balbezit en deden we het best goed. Als ik kijk naar hoe we spelers vrijspeelden en hoe vaak we aanvallers op een mooie positie aan de bal hadden. Vanuit het balbezit dat we hadden, hebben we best wat kansen gecreëerd. Maar om een wedstrijd als deze naar je toe wil trekken, moeten het er meer zijn’, aldus Arne Slot.

‘Ook vandaag hebben we vanuit veldspel niet veel weggegeven. In de tweede helft werd Sturm Graz een aantal keer dreigend. Ze zetten druk, speelden de lange bal en creëerden gevaar uit standaardsituaties. Het resulteerde uiteindelijk ook in de goal. Waarom het verval zo groot was? In de eerste helft lag het initiatief bij ons. Na rust gingen zij opportunistischer spelen. Op basis van veldspel was het voor hen minder eenvoudig. We hadden na rust de bal vaker op de grond moeten houden om weer ons eigen spel te kunnen spelen’.

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply