Nieuws

Slot: ‘Als Bijlow de training goed doorkomt, dan is de kans aannemelijk dat hij gaat spelen’

on

“Ik heb er zin in, ja. Zeker weten!”, zo begon hoofdtrainer Arne Slot aan zijn persconferentie voor de internationale pers voor aanvang van AS Roma-Feyenoord. Hij had meteen nieuws te melden: Justin Bijlow zou woensdag tegen de Italianen kunnen spelen.

“Het gaat heel goed”, vertelt Slot over het herstel van Bijlow. “Hij heeft nu ruim een week met de groep meegetraind. Bijlow gaat uitstekend. Het bijzondere en het knappe is dat, mocht er vanavond niks gebeuren, dan hebben we alle spelers beschikbaar voor de finale. Als Bijlow de training goed doorkomt, dan is de kans aannemelijk dat hij gaat spelen. Bijlow is onze eerste keus, maar ik wil ook benadrukken dat Ofir Marciano het goed heeft ingevuld.”

Heel Nederland leeft met mee Feyenoord. Dat is Slot ook niet ontgaan: “Het zorgt niet voor druk, maar voor een extra stimulans. Het is fantastisch om te zien hoe het leeft. De spelers hebben het voor elkaar gekregen dat mensen enthousiast zijn om Feyenoord te zien spelen. Dat moeten ze zien als een aanmoediging en zo min mogelijk als een druk, maar dat hoort erbij.”

Slot geeft zijn spelers nog een advies mee voor de finale: “Je moet proberen zo dicht mogelijk bij het team en het individu te blijven. Gelukkig vertonen ze geen ander gedrag ten opzichte van vorige wedstrijden.”

Op de persconferentie had Slot positieve woorden over voor AS Roma: “We hebben veel wedstrijden van AS Roma gezien. Het is een grote traditieclub in Italië. Ze hebben goede en creatieve spelers, bijvoorbeeld voorin. Achterin staat het ook goed. Wat we zagen, is dat het gestructureerd en georganiseerd is. AS Roma benadert elke wedstrijd hetzelfde. Maar je weet niet wat je kunt verwachten. Soms verandert de coach (José Mourinho, red.) het strijdplan, maar we hebben veel van Roma gezien. Hopelijk zijn we daarop goed voorbereid.”

Mourinho heeft volgens Slot ‘een overduidelijke handtekening’ in het spel dat hij met zijn elftallen speelt. Bovendien combineert de Portugees die plannen met het pakken van veel prijzen, merkt de hoofdtrainer van de Rotterdammers op.

“De spelers moeten zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven”, haalt Slot aan. “Maar dat is juist wat Roma gaat proberen te voorkomen. We gaan dus proberen zo dichtbij onszelf te blijven, maar met de aantekening dat je rekening houdt met de kwaliteiten van de tegenstander. Daarbij doe je op detailniveau een paar kleine aanpassingen.”

Slot vindt dat Feyenoord zich goed heeft kunnen voorbereiden op de finale van de Conference League. De Rotterdammers waren vorige week op trainingskamp in Portugal om Rotterdam even te ontvluchten. “Fysiek zijn we nog meer dan in orde. Misschien was het goed om de zinnen en te verzetten. Maar de kwaliteiten van het individu gaan bepalen welke kant de wedstrijd op gaat vallen en niet de hoeveelheid rust na een wedstrijd.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply