Nieuws

‘Slopen van De Kuip is belachelijke optie’

on

Feyenoord heeft geen nieuw onderkomen nodig om ambitieuze plannen door te voeren. Volgens Hennes de Ridder, emeritus hoogleraar aan de TU in Delft, volstaat een investering van circa zestig miljoen euro om De Kuip met 55.000 stoeltjes te laten voldoen aan moderne eisen.

De Ridder stelt dat nieuwbouw geen toegevoegde waarde heeft. “Als je de club te gronde wilt richten, dan moet je met nieuwbouw komen. Want hoe verdien je ooit een investering van 350 miljoen euro terug? We moeten met beide pootjes op de grond blijven staan”, luidde zijn reactie aan het Algemeen Dagblad.

Een delegatie van Feyenoord werd recentelijk geïnformeerd door De Ridder en raakte enthousiast. In zijn ogen is het huidige stadion ‘met zijn onverzettelijke architectuur’ de basis. Zo wil de hoogleraar het veld met vier meter verlagen waardoor zo’n zeventig businessunits en een veertig meter lange ontvangstruimte gecreëerd kunnen worden op de begane grond. Dat levert drieduizend extra plaatsen op.

De Ridder heeft voorgesteld om het dak te verlengen met twaalf meter om iedere supporter droog te houden. Een ‘horizontale ring’ aan de buitenkant van het stadion moet gaan voorzien in toiletten, horeca, kiosken, vergaderruimten en businessunits. Bijkomend voordeel is dat de uitbreiding in één seizoen te realiseren valt en aansluit op de huidige indeling.

Volgens De Ridder is het slopen van De Kuip een belachelijke optie. “Het stadion is nog uitstekend, dat ga je toch niet afbreken? Ik doe niet aan kapitaalvernietiging. Kapitaal hoort op het veld. De Kuip is prima te gebruiken, die 40.000 overdekte zitplaatsen in twee prachtige ringen krijg je gratis en voor niets”, aldus de hoogleraar.

Bron: voetbalprimeur.nl

20140121-211517.jpg

You must be logged in to post a comment Login