Nieuws

Slechts enkele Italiaanse supporters in Oude Haven

on

Het speciale verzamelgebied in de Oude Haven in Rotterdam voor Italiaanse voetbalsupporters is halverwege de middag nog erg stil. Er waren rond 16.00 uur nog slechts enkele tientallen fans van AS Roma. De ploeg speelt vanavond om 21 uur tegen Feyenoord in de Kuip.

De voetbalwedstrijd is beladen omdat een sommige supporters van Feyenoord zich vorige week in Rome in aanloop naar het eerste duel misdroegen en schade aanrichtten.

Burgemeester Aboutaleb heeft veel maatregelen genomen in Rotterdam om wraakacties te voorkomen. Er is veel politie op de been om de supporters in goede banen te leiden. 

Vooral veel pers
Een fan van AS Roma die demonstratief zijn clubsjaal omhooghield in het verzamelgebied de Oude Haven, werd direct omsingeld door fotografen. De fans worden vanaf 18 uur met bussen vervoerd naar de Kuip.

In totaal worden 2400 Italianen in Rotterdam verwacht voor de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma. De meesten gaan per trein van Amsterdam of Schiphol rechtstreeks naar de Kuip toe. 

Vernielingen
Enkele tientallen andere supporters kwamen halverwege de middag aan op Rotterdam The Hague Airport. Ze hebben volgens Transavia in een vliegtuig twee tafeltjes vernield en enkele zwemvesten meegenomen. 

De politie hield sommige bussen enige tijd tegen om de inzittenden te controleren.

Bron: Rijnmond.nl
You must be logged in to post a comment Login