Nieuws

Slechte voorbereiding betekent volgens Kuyt niets

on

Je zou het door al het transfergeweld van de laatste dagen bijna vergeten, maar Feyenoord begint zaterdagavond aan het nieuwe seizoen tegen FC Utrecht. De Rotterdammers willen laten zien dat slechte resultaten in de voorbereiding niet veel hoeven te zeggen. ,,Het gaat om het eerste resultaat”, zegt captain Dirk Kuyt.
,,Neem nou m’n oude club, Fenerbahçe”, zei Dirk Kuyt vrijdagmiddag in de klamme perszaal van De Kuip. ,,Die hebben een fantastische voorbereiding gehad met veel overwinningen tegen goede ploegen, maar deze week gaan ze er wel met 3-0 af tegen Sjachtar Donetsk in de voorronde van de Champions League.”
Kuyt haalde het voorbeeld van de Turkse grootmacht aan naar aanleiding van de laatste twee oefenduels die Feyenoord in de voorbereiding speelde. Van Southampton (0-3) en Olympiakos (1-3) werd ruim verloren en dat gaf te denken. Maar de aanvoerder van Feyenoord weigert al te veel waarde te hechten aan die nederlagen, zonder voorbij te gaan aan het feit dat er flink wat fout ging in die duels.
,,We weten welke dingen we wel en niet goed hebben gedaan. Daar hebben we aan gewerkt en we moeten ervoor zorgen dat we er tegen FC Utrecht staan. Het gaat om het eerste resultaat. Als we van Utrecht winnen, kunnen we toch spreken van een goede voorbereiding.”

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft naar aanleiding van de laatste twee oefenduels besloten om Kuyt weer naar de rechterkant te verhuizen. De Katwijker maakte in de voorbereiding ook minuten op de spitspositie, maar op die plek is Colin Kazim-Richards voorlopig eerste keuze. ,,Dirk is voor mij op dit moment meer een rechtsbuiten”, aldus Van Bronckhorst, die een experiment met Kazim als linksbuiten tegen Southampton niet geslaagd vond. ,,Colin heeft eerder in zijn carrière op links gespeeld, maar het is in mijn ogen niet verlopen zoals ik had verwacht of had gehoopt.”

Tegen Utrecht zitten de nieuwelingen Eljero Elia en Michiel Kramer nog niet bij de selectie. ,,Elia heeft de afgelopen weken voor zichzelf getraind, maar nog niet veel in de groep, dus die moeten we gaan klaarstomen”, zei Van Bronckhorst. De transfer van Kramer werd gisteren pas afgerond en voor hem komt het openingsduel in De Kuip te vroeg. De van Vitesse overgekomen Jan-Arie van der Heijden zit wel voor het eerst bij de selectie en lijkt in de basis te beginnen, omdat Sven van Beek te veel last heeft van een bovenbeenblessure. Lex Immers, die leek af te stevenen op een basisplaats, is door een enkelblessure niet inzetbaar.

Door de komst van Elia en Kramer heeft Feyenoord zijn selectie nu, vlak voor de start van de competitie, bijna rond. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest en dus is Van Bronckhorst tevreden. ,,Voor een coach is het heel prettig dat je de selectie nu al zo goed als rond hebt. We willen nog wat versterkingen achterin, maar ik denk dat we verder zijn dan vorig jaar.”
Voor Kuyt wordt het vanavond hoe dan ook een bijzondere wedstrijd. De 35-jarige aanvaller begon zijn profcarrière in 1998 bij Utrecht en speelt bovendien na negen jaar weer een officiële wedstrijd in De Kuip. ,,Het gaat nu weer om het ‘echie’. En beginnen tegen de club waar je vijf jaar met plezier hebt gespeeld, maakt het nog specialer.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login