Nieuws

Sjaak Troost moet technisch beleid Feyenoord vormgeven

on

Feyenoord lost het vertrek van Martin van Geel intern op. Sjaak Troost stopt als commissaris technische zaken en verruilt die functie voor het technisch directeurschap. Volgens ingewijden binnen de club zal hij wel heel nauw gaan samenwerken met Dirk Kuijt, trainer Feyenoord Onder-19 en hoofd opleiding Stanley Brard. Ook hoofdtrainer Jaap Stam speelt een prominente rol bij het aan en verkoopbeleid: er zal geen speler worden verkocht of gehaald die de nieuwe coach niet ziet zitten.

De constructie van een technisch hart gonsde al langer in De Kuip. De reden hiervoor is dat de club er niet in slaagde een droomkandidaat te vinden voor de functie van technisch directeur. Feyenoord sprak met een aantal gegadigden, maar iedereen bedankte voor de eer, omdat de meesten hun huidige werkgever niet wensten in te ruilen voor Feyenoord. Het valt niet uit te sluiten dat de club in de toekomst wel een nieuwe technische baas aantrekt, zodra die kandidaat in beeld is.

Feyenoord kan op deze manier in ieder geval de transferwindow in en dat is belangrijk. Op technisch gebied is er nogal wat werk te verrichten. De nieuwe trainer Jaap Stam zal ongetwijfeld de selectie van Feyenoord willen verversen en waar hij kan doorselecteren. Probleem is dat hij weinig tot niets kan besteden. Als Feyenoord iets wil, zal de club eerst moeten verkopen. Met de opbrengst kunnen Stam en Troost dan eventueel versterkingen halen, maar de tijd is voorbij dat Feyenoord miljoenen kon betalen voor nieuwe spelers. De verwachting is dan ook dat het een drukke window zal worden, waarbij de selectie van de Rotterdammers er op verschillende posities anders uit zal komen te zien. Van de huidige selectie is Robin van Persie gestopt en keren Jordy Clasie en Cuco Martina terug naar hun clubs Southampton en Everton. Het is nog maar de vraag of Feyenoord actie zal ondernemen het duo opnieuw naar De Kuip te halen.

Met Sjaak Troost als eindverantwoordelijke op technisch gebied, heeft Feyenoord wel iemand aan het roer die de club goed kent. Hij was er speler en werd later commercieel directeur en commissaris, een rol dus die hij in januari 2018 opnieuw ging uitoefenen. Toen al viel het op dat de commissaris zich graag tegen dingen aan bemoeide en zich betrokken toonde bij de jeugdopleiding van de club. Samen met een aantal andere betrokkenen kan hij nu daadwerkelijk invloed gaan uitoefenen op het beleid van Feyenoord. Voor Martin van Geel, nu nog technisch directeur, betekent het dat hij snel zijn handen vrij zal hebben. Voor Van Geel is veel interesse. Hij kan algemeen directeur worden bij Willem II, terwijl hij geldt als topkandidaat voor de functie van sportdirecteur bij Hannover 96 dat dit seizoen uit de Bundesliga degradeerde.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login