Nieuws

Sinisterra schiet Feyenoord in slotseconden naar zege

on

Feyenoord heeft zondag in extremis drie belangrijke punten gepakt tegen FC Utrecht. In de zevende minuut van de blessuretijd schot Luis Sinisterra zijn ploeg naar de winst: 2-1.

Onder een strakblauwe lucht leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat weinig te duchten had van de Domstedelingen. Het team van trainer Arne Slot kwam kort na rust aan de leiding dankzij een eigen doelpunt van Mike van der Hoorn en stapelde in de fase erna kans op kans om het duel te beslissen.

Alles veranderde in de 64ste minuut, toen het uit een spaarzame tegenaanval plots raak was aan de andere kant. Sander van de Streek gleed de gelijkmaker binnen en alsof die dreun nog niet hard genoeg was, raakte daarbij bovendien Marcos Senesi geblesseerd. De Argentijn kon niet verder en zo moest Feyenoord in het laatste half uur zonder de aanvoerder op zoek naar de winnende goal.

Die hing in de slotfase niet écht in de lucht in De Kuip, ondanks dat het eenrichtingsverkeer was naar het doel van Fabian de Keijzer. Feyenoord gaf niet op, maar de frisheid en grootste krachten vloeiden langzaam weg en zo leek de ploeg zichzelf tekort te doen in de strijd om de derde plaats. Een punt was op basis van het spelbeeld absoluut te weinig geweest, alleen al omdat FC Utrecht op de gelijkmaker na niet in de buurt kwam van Ofir Marciano.

Des te groter was de opluchting toen Sinisterra in de laatste minuut van de blessuretijd na een individuele actie hard raak knalde. Het doelpunt bracht De Kuip in extase en leidde tot grote ontlading op de tribunes én op het veld, waar de Feyenoorders ondanks de tegenslagen andermaal tot het gaatje waren gegaan om het gewenste resultaat te behalen.

Met drie welkome punten op zak kan het vizier in het Rotterdamse kamp nu op de halve finale van de Europa Conference League, aanstaande donderdag tegen Olympique Marseille. De aftrap is om 21:00 uur. Alle informatie over de kaartverkoop vind je hier.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply