Nieuws

Singh: ‘Een basisplaats is realistisch’

on

Hoewel zijn eerste seizoen bij Feyenoord niet verliep zoals hij had verwacht, heeft Harmeet Singh goede hoop dat zijn tweede jaar in De Kuip beter uitpakt. De middenvelder uit Noorwegen kwam in het afgelopen seizoen slechts tot zeven competitiewedstrijden voor de Rotterdamse club, maar hij is vastberaden en geeft niet op.

‘Het eerste jaar was niet zoals ik had verwacht,’ concludeert Singh tegenover RTV Rijnmond. ‘Ik hoopte meer te spelen, maar ik heb veel geleerd. Je groeit door wat je hebt meegemaakt. Als het team goed speelt dan verandert de trainer weinig. Dat is moeilijk. Voor mijzelf heb ik het goed gedaan, ook bij het nationale team. Ik blijf hard werken,’ vervolgt de jeugdinternational.

De 22-jarige Noor weet wat hem te doen staat het komende seizoen. ‘Mijn doel is natuurlijk om zo veel mogelijk te spelen en mezelf te ontwikkelen. Ik wil een betere speler worden en mezelf knokken in het basiselftal. Waarom zou dat niet realistisch zijn? De selectie is hetzelfde, maar als je een kans krijgt dan is het mogelijk. Daar gaat het om,’ aldus Singh.

Technisch directeur Martin van Geel heeft vertrouwen in de speler die hij vorige zomer haalde van Vålerengen IF. ‘Ik vind dat hij zich deze voorbereiding beter profileert dan vorig jaar. Hij komt uit een andere cultuur en is nog erg jong. Dan zie je toch dat zulk soort jongens tijd nodig heeft. Die tijd geven we hem ook. Hij is een jongen voor de toekomst en dat is ook gebleken.’

‘Ik ben heel erg benieuwd hoe Harmeet zich dit seizoen verder gaat profileren, maar er is wel behoorlijk veel concurrentie. Hij zal hard aan de bak moeten. Als dat goed gaat, dan kunnen we de optie om zijn contract met twee jaar te verlengen zelf lichten. Gaat het wat minder, dan moeten we daarover nadenken. Maar we geven hem alle gelegenheid en ondersteuning om de stappen te maken waarvan wij denken dat hij die kan maken,’ meent Van Geel.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login