Nieuws

Senesi: ‘Er staat een goede mix van ervaring en talent’

on

Aankomende zaterdag vindt voor Feyenoord eindelijk de competitiestart plaats met de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Marcos Senesi blikt in het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week verschijnt, vooruit op het seizoen 2020-2021.  

Je bent nu één jaar Feyenoorder. In hoeverre is deze Marcos Senesi een andere dan die in september 2019 naar De Kuip kwam?
Senesi: ‘Er is wel wat veranderd: een nieuwe club maar ook een nieuw land. Het eerste seizoen bij Feyenoord heb ik als voetballer veel geleerd, daarbuiten ben ik ook aan de slag gegaan met het Engels. Ik voel me hier thuis, het leven in Rotterdam is aangenaam. Al heb ik me in het begin wel een tikkeltje verbaasd over het enorme aantal mensen op de fiets in de stad…’ 

Je staat bekend als voetballend ingestelde verdediger. Op welke vlakken heb je de meeste progressie geboekt?
‘Bij San Lorenzo had ik al de nodige wedstrijden gespeeld. Over mijn eerste jaar bij Feyenoord mag ik niet ontevreden zijn. Ik werd basisspeler en zowel technisch als tactisch ben ik beter geworden. Vooral tactisch is het in Nederland wat anders dan ik gewend was, op dat vlak kon ik de meeste winst boeken.’ 

In jouw debuutseizoen kwam je tot 25 duels in officieel verband. Wat was jouw sportieve hoogtepunt?
‘Toch wel de goal tegen RKC, vorig jaar november, de 3-2 vlak voor tijd. We zaten in een moeilijke periode, hadden kort daarvoor van Ajax verloren en een trainerswissel achter de rug. Vanaf die wedstrijd tegen RKC hadden we een heel sterke serie, zowel in de beker als in de competitie.’ 

Met de aanvallers Bryan Linssen en Christian Conteh en middenvelders Mark Diemers en João Carlos Teixeira is de selectie van vers bloed voorzien. Hoe kijk jij naar het huidige elftal?
‘Met hen hebben we er goede spelers bij gekregen. We hebben nu extra opties aan de zijkant en ook centraal. Dat is goed en ook belangrijk omdat we dit seizoen op veel fronten actief zijn en daarin willen presteren: de competitie, de beker en ook de Europa League. Daarnaast hebben verschillende spelers al hun waarde bewezen, zoals Steven Berghuis, Leroy Fer, Eric Botteghin en Jens Toornstra. Er staat een goede mix van ervaring en talent.’ 

Botteghin, vorig seizoen jouw partner centraal in de verdediging, heeft zijn contract alsnog verlengd. Hoe belangrijk is zijn aanblijven voor jou?
‘In de eerste plaats is het heel belangrijk voor de club, Erics prestaties in de afgelopen jaren spreken voor zich. En voor mij persoonlijk is het ook prettig, natuurlijk ook vanwege de taal. Eric en ik hebben een goede klik.’ 

Een aantal landgenoten werkte zich via de Eredivisie op tot international, zoals Nicolás Tagliafico (Ajax) en daarvoor Sergio Romero (AZ). Ben jij daar als Argentijns international Onder-23 voor dit seizoen mee bezig?
‘Daar denk ik wel over na, natuurlijk hoop ik op een kans in het Argentijns elftal. Het klopt dat onder andere Tagliafico het goed deed in de Eredivisie en nu ook een belangrijke speler bij Argentinië is. Het is aan mij om het bij Feyenoord te laten zien. In meerdere opzichten kan het voor mij een interessant seizoen worden.’    

In het nieuwe Feyenoord Magazine, dat deze week verschijnt, wordt uitgebreid vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen. In het officiële clubmagazine zijn onder meer interviews te lezen met Róbert Bózenik en Christian Conteh, terwijl er ook veel aandacht is voor de Wereldbeker-winst van vijftig jaar geleden. Ook elke editie van Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login