Nieuws

Selectie brengt bezoek aan Sophia Kinderziekenhuis

on

Geheel volgens traditie heeft de selectie van Feyenoord ook dit seizoen een bezoek gebracht aan het Sophia Kinderziekenhuis. Een dag na de belangrijke overwinning op FC Twente werden spelers en staf maandagmiddag als helden ontvangen door tientallen kinderen, die genoten van de aandacht die ze van de voetballers kregen. Bovendien werd tijdens het bezoek een cheque overhandigd aan het Kinderziekenhuis, ter waarde van maar liefst 21.292,27 euro. Dat bedrag is opgehaald tijdens een collecte die in De Kuip is gehouden tijdens Feyenoord – Go Ahead Eagles in het seizoen 2013-2014.

Werknemers van het ziekenhuis ontvingen de cheque uit handen van Karim El Ahmadi, die even daarvoor was benoemd tot nieuwe ambassadeur van Sophia. De Marokkaans international neemt die titel over van Ruud Vormer, de inmiddels vertrokken middenvelder. ‘Op het moment dat mij werd gevraagd of ik namens Feyenoord de nieuwe ambassadeur wilde worden, hoefde ik daar geen seconde over na te denken’, zei El Ahmadi. ‘Wanneer je hier binnen komt, besef je eens te meer dat er meer in het leven is dan alleen voetbal. De kinderen zijn ontzettend dankbaar voor het feit dat wij hier zijn en halen daar heel veel kracht uit. Daarom vind ik het een grote eer om ambassadeur te worden en op die manier een bijdrage te leveren aan de samenwerking die de club heeft met het ziekenhuis.’

Op het moment dat El Ahmadi zijn keuze om ambassadeur te worden toelichtte, was de middag al geopend door presentator Peter Houtman. Samen met de aanwezigen blikte hij onder meer vooruit op de Klassieker van aanstaande zondag. Onder de kinderen stak een luid gejuich op, toen trainer Fred Rutten liet weten dat Feyenoord er alles aan gaat doen om voor het eerst sinds tien jaar in Amsterdam van Ajax te winnen.

Kort daarna verdeelden spelers en staf zich over de diverse afdelingen van het ziekenhuis. Daar staken ze de kinderen die niet in staat zijn om hun eigen kamer te verlaten een hart onder de riem en namen uitgebreid de tijd om handtekeningen en spelerskaarten uit te delen en op de foto te gaan.

De centrale hal van het ziekenhuis was omgetoverd tot een ruimte waar de kinderen zich naar hartenlust konden uitleven en het met een aantal spelletjes op konden nemen tegen de Feyenoorders. Zo durfden onder meer Terence Kongolo en Luke Wilkshire het aan om de strijd aan te gaan in een Pole Soccer veld en met een tafelvoetbalspel, terwijl Ronald Graafland en Lucas Woudenberg meededen aan een quiz met allemaal Feyenoord-vragen.

Voor Woudenberg was het de eerste keer dat hij met Feyenoord aanwezig was in het Sophia Kinderziekenhuis. De jonge linksback sprak dan ook van een indrukwekkende ervaring. ‘De kinderen zijn hier helaas niet voor niets, maar juist daarom is het zo mooi om hen een lach op het gezicht te bezorgen. Op het moment dat wij tijd maken om met ze op de foto te gaan of spelletjes mee te doen, zie je ze helemaal opbloeien. Die dankbaarheid, daar doe je het voor.’

De opbrengst van de collecte komt dit jaar ten goede aan Sophia TV. Een grote groep vrijwilligers maakt samen met een paar vaste krachten gemiddeld vier keer per week live radio- en televisie-uitzendingen met en voor de kinderen. Deze uitzendingen gaan over alles behalve ziek zijn, met als doel de kinderen een welkome afleiding te bezorgen.

Feyenoord TV besteedt zowel vandaag (maandag) als dinsdag aandacht aan het bezoek van de Feyenoord-selectie aan het Sophia Kinderziekenhuis. Op beide dagen begint de uitzending van het clubprogramma om 18.50 uur op FOX Sports.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_9194.JPG

You must be logged in to post a comment Login