Nieuws

Seizoen van start met drukbezochte eerste training

on

Feyenoord is woensdagmiddag het seizoen 2013-2014 begonnen met een drukbezochte eerste training in De Kuip. Aangemoedigd door circa 6.000 supporters maakte een deel van de selectie van Feyenoord de eerste meters van het nieuwe seizoen.

Al bij het eerste deel van de training was er een prominente rol weggelegd voor een nieuwkomer binnen de staf. De nieuwe fysieke trainer Jan Kluitenberg, die is overgekomen van FC Twente, nam de uitgebreide warming-up voor zijn rekening. Tijdens de eerste loopoefeningen van het nieuwe seizoen zagen de supporters vanaf de tribune ook in de spelersgroep verschillende nieuwe gezichten.

Naast Elvis Manu, die al eerder zijn officiële debuut in Feyenoord één al maakte, sloten ook Matthew Steenvoorden, Jordy van Deelen (die beiden afgelopen seizoen voor Excelsior uitkwamen) en Joey Sleegers aan. Sleegers is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De aanvallende middenvelder trainde tijdens het afgelopen seizoen al verschillende keren mee met de eerste selectie van Feyenoord, maar stond door een knieblessure lang buitenspel. Buiten de drie nieuwkomers, keerde ook Kaj Ramsteijn terug in De Kuip. De centrale verdediger speelde het afgelopen halfjaar op huurbasis voor VVV-Venlo.

Trainer Ronald Koeman kon in totaal zestien spelers verwelkomen tijdens de eerste training. Onder hen Graziano Pellè, de clubtopscorer van het afgelopen seizoen. De Italiaanse spits, voor wie het de eerste keer was dat hij de drukbezochte eerste oefensessie van het seizoen meemaakte, werd met een luid gejuich en een klaterend applaus verwelkomd door het legioen.

Jean-Paul Boëtius, die vorige week al terugkeerde op het trainingsveld bij Feyenoord, stapte samen met de groep het veld van De Kuip op, maar trainde vervolgens volledig individueel. Samen met hersteltrainer Marcel Cas werkte hij verder aan het herstel van zijn knieblessure.

Waar een deel van de selectie zo voor het eerst warm draaide voor het nieuwe seizoen, maakte ook het legioen van de gelegenheid gebruik om op te warmen voor het nieuwe voetbaljaar. De supporters zongen de Feyenoorders luidkeels toe en lieten een luid applaus horen toen de spelers na afloop van de eerste training de kleedkamers weer opzochten.

Aanstaande maandag wordt de selectie aangevuld met zeven spelers, te weten Daryl Janmaat, Ruben Schaken, Miquel Nelom, Terence Kongolo, Anass Achahbar, Lucas Woudenberg en Sven van Beek. Zij stromen later in, in verband met interlandverplichtingen tijdens de zomerstop.

De selectie wordt op maandag 8 juli, bij de start van het trainingskamp in Ermelo, gecompleteerd met de komst van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Harmeet Singh. Zij namen eerder deze maand deel aan het EK onder 21 in Israël en krijgen om die reden langer vakantie.

Guyon Fernandez ontbrak woensdag op het trainingsveld. Feyenoord heeft besloten dat de spits voorlopig niet zal meetrainen met de eerste selectie.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login