Nieuws

Seatingplan wordt binnenkort met FSV ‘De Feijenoorder’ besproken

on

De plannen voor een nieuw stadion houden Feyenoordsupporters al geruime tijd bezig. Het verdeelt ons als achterban. Vanuit de vereniging volgen we de ontwikkelingen van dichtbij, praten met supporters, Feyenoord City, Feyenoord en stakeholders. De uitgangspunten van de vereniging rond de plannen zijn daarbij gericht op het spelersbudget, de sfeer en beleving in het stadion en normalisatie

Spelersbudget en position paper

Die bijdrage aan het spelersbudget is voor ons van groot belang. Daarin zit voor Feyenoord de meerwaarde. We willen dat de club er beter van wordt. Rotterdam en Feyenoord City garanderen de €25 miljoen -die eerder is genoemd als minimale eis door Feyenoord (BVO)- niet. Dit werd door de directie van het stadion tijdens de Aandeelhoudersvergadering (BAVA) op 17 juni bevestigd. Ook vanuit coalitiepartijen komen geluiden dat, zoals het er nu voor staat, de gemeente geen €40 miljoen gaat investeren. Wij vinden die €25 miljoen bijdrage aan het spelersbudget sowieso niet hoog genoeg. Zeker gezien de investeringen met bijbehorende kosten, baten en risico’s die ervoor nodig zijn en het feit dat de concurrentie niet wordt bijgehaald, laat staan ingehaald. 

De gemeenteraad wil de plannen nog verder aanpassen. Deze aanpassingen vallen nadelig uit voor Feyenoord. Feyenoord dient aan de uitgangspunten in het positionpaper te voldoen, maar wijzigingen daarbinnen komen niet ten goede aan Feyenoord. Om deze redenen is FSV De Feijenoorder tegen dit stadionplan.

Prijsstelling parterrevakken 

Bij Feyenoord City hebben we er vanaf dag één op aangedrongen om de unieke ring van betaalbare plaatsen dicht op het veld te behouden. Tijdens de BAVA van Stadion Feijenoord n.v. en daarvoor bij de vergadering van de VASF werd bevestigd dat plekken langs het veld aan de lange zijdes veel duurder worden; tussen de €700 en €1000. Deze prijsstijging sluit niet aan bij gesprekken die we eerder hebben gehad met projectorganisatie en club. 

FSV De Feijenoorder heeft vanaf de eerste gesprekken rond Feyenoord City aangedrongen op behoud van betaalbare kaarten rond het gehele veld. Dit om de unieke, fanatieke steun dicht op het veld te behouden. Navraag bij de club leert dat er een seatingplan is, dat binnenkort met ons wordt besproken. We vinden het een gemiste kans dat dit niet vooraf is gedaan.

Bron: defeijenoorder.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login