Nieuws

Schuurman scoort vier keer voor Jong Feyenoord

on

Mede dankzij vier doelpunten van middenvelder Jari Schuurman heeft Jong Feyenoord/Excelsior de stadsderby tegen Jong Sparta Rotterdam met overtuigende cijfers gewonnen: 6-1. Schuurman verdeelde zijn vier goals dinsdag eerlijk over beide helften, terwijl ook Cedric Badjeck en Carlo de Reuver trefzeker waren op Woudestein.

Jong Feyenoord/Excelsior kon bij rust terugkijken op een prima eerste helft. Coach Patrick Lodewijks, die op Woudestein werd geassisteerd door Jean-Paul van Gastel, zag dat zijn ploeg vanaf de eerste minuut het initiatief in handen had en er dankzij een behoorlijk speltempo voor zorgde dat de bezoekers geregeld onder druk werden gezet.

Het meeste gevaar werd daarbij gesticht via de vleugels, waar Jong Feyenoord/Excelsior met Bilal Basaçikoglu en Carlo de Reuver beschikte over twee snelle spelers die bovendien geregeld van kant wisselden. Jong Sparta wist zich verschillende keren geen raad met de aanvallen die over de flanken werden opgezet en keek door een voorzet van Basaçikoglu ook binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Op aangeven van de buitenspeler tikte Schuurman vanaf kort voor het doel binnen.

De middenvelder van Feyenoord A1 was kort voor rust ook verantwoordelijk voor de tweede treffer van de thuisploeg. Opnieuw stond Schuurman op de juiste plek, dit keer toen Sparta-keeper Ricardo Kieboom een schot moest lossen en het een koud kunstje was om de bal in het doel te werken.

Doelpunt Badjeck direct na rust

Ook na rust bleef de snelheid op de flanken een belangrijk wapen van Jong Feyenoord/Excelsior, zij het dat er na rust aan de rechterkant een nieuw gezicht was te zien. Milton Klooster verving Bilal Basaçikoglu en was met zijn eerste balcontact direct belangrijk. Hij redde na een dieptepasss ternauwernood de bal voor de achterlijn en gaf spits Badjeck een niet te missen kans: 3-0.

Jong Sparta bracht het verschil vervolgens nog wel terug tot twee uit een van de spaarzame kansen die de ploeg kreeg – Pieter Langedijk schoof de bal vanaf links langs Erwin Mulder – maar Jong Feyenoord/Excelsior raakte daarvan niet in de war. Niet alleen was de weerstand van de bezoekers daarvoor te pover, maar ook ging de ploeg van Lodewijks uitstekend om met de kansen die het kreeg.

Nog twee doelpunten Schuurman

Dat laatste was vooral te danken aan Schuurman, die evenals in de eerste helft ook na rust twee keer scoorde. Beide keren stond de middenvelder slim gepositioneerd bij een afvallende bal. Waar hij een kwartier voor tijd zo ongeveer op de doellijn stond om het laatste zetje te verzorgen, was er tien minuten eerder een stuk meer kunde voor nodig om te scoren. Schuurman stond toen op een meter of dertig voor het doel, waarvandaan hij de bal over de keeper heen in de hoek schoot.

In de slotminuut mocht Jong Feyenoord/Excelsior ook nog de 6-1 vieren. De Reuver stond toen op de juiste plek om een uitstekende voorzet vanaf rechts binnen te werken.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Sparta Rotterdam 6-1
Scoreverloop:
5’ 1-0 Schuurman
41’ 2-0 Schuurman
46’ 3-0 Badjeck
60’ 3-1 Langedijk
67’ 4-1 Schuurman
74’ 5-1 Schuurman
90’ 6-1 De Reuver

Scheidsrechter: Otto

Geel: Langedijk, Albertus (Jong Sparta)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
 Mulder; Gronsveld, Dammers, Verdonk (80’ Van der Pijl), Woudenberg; Nieuwkoop, Vilhena, Schuurman (80’ De Vos); Basaçikoglu, Badjeck en De Reuver.

Jong Sparta Rotterdam: Kieboom; Roemeratoe, Havertong, Albertus, Samseij; Dumfries, Olijfveld, Langedijk; Loen, Stokkers en Hiwat.

Bron: Feyenoord.nl


You must be logged in to post a comment Login