Schuurman belangrijk voor Fc Dordrecht

FC Dordrecht heeft vrijdagavond in een boeiende wedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong Ajax. Hiermee toonden de mannen van Claudio Braga veerkracht, nadat het op een snelle 1-3 achterstand was gekomen. Debutant Jari Schuurman was met de 3-3 ontzettend belangrijk.

Jong Ajax brak de wedstrijd snel open. Danilo Pereira zorgde al in minuut zes voor de Amsterdamse voorsprong, waarmee de Schapenkoppen meteen in de achtervolging konden. Toen Jeremy Cijntje na een kwartier tijd de 1-1 binnenschoot uit een corner, leek FC Dordrecht zich snel te herstellen van de vroege achterstand.

Vijf minuten later stond het echter opeens al 1-3. Nadat Nicolas Kühn de bezoekers opnieuw op voorsprong had gezet, schoof Danilo Pereira direct na de daaropvolgende aftrap zijn tweede treffer binnen. Hiermee leek FC Dordrecht even verslagen, maar niets was uiteindelijk in de tweede helft minder waar. Nadat Simon Power voor de aansluitingstreffer had gezorgd, schoot de van Feyenoord overgekomen Jari Schuurman zijn nieuwe club knap naar een punt.

Bron: Rijnmond.nl