Nieuws

‘Scholieren moeten vrij kunnen krijgen voor huldiging van Feyenoord’

on

Leerlingen van basisscholen en middelbare scholen in Rotterdam moeten volgens het Algemeen Dagblad vrij kunnen krijgen om bij de huldiging van Feyenoord te kunnen zijn. Daarvoor pleiten GroenLinks en D66.

De twee partijen dienen daarvoor donderdag een motie in. Ze vragen het college om de tafel te gaan met schoolbesturen. ,,Zolang het kan met examens en toetsen, moeten leerlingen de mogelijkheid krijgen om de huldiging mee te maken”, zegt raadslid Judith Bokhove (GroenLinks). ,,Ouders en verzorgers willen dit graag met hun kinderen vieren. En we denken graag mee over hoe we dat voor elkaar krijgen.” De fracties stellen voor dat Rotterdamse scholen gewoon open gaan, maar verzoeken om vrij te zijn tijdens de huldiging honoreren.

Zes jaar geleden stuurden leerplichtambtenaren een brief naar alle schoolbesturen met als boodschap: honoreer aanvragen voor Feyenoord-vrij. Voornamste argument: het was voor alle scholieren in de stad het eerste kampioenschap dat ze meemaakten.

,,Dit kampioenschap is zo inspirerend, en het schept zo’n band tussen alle Rotterdammers”, zegt Fatih Elbay (D66). ,,Dat moet iedereen kunnen meemaken.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply