Nieuws

Schneijderberg, Groenewegen en Kagenaar spelen vol trots bij Feyenoord vrouwen 1

on

De West-Brabantse voetbalsters July Schneijderberg, Lynn Groenewegen en Isa Kagenaar spelen in het eerste Feyenoord-vrouwenteam ooit. Dat zorgt voor verwachtingen, het schrijven van geschiedenis en heel veel trots. Dit meldt BNDeStem op hun website.

July Schneijderberg (19) maakte op haar zestiende de overstap naar Feyenoord. Destijds had de Rotterdamse club nog geen vrouwenteam, enkel jeugdteams. Ze kwam via een talentendag bij Feyenoord Meiden Onder 17 terecht. Ze kreeg deze zomer het grote nieuws als een van de eersten te horen.

Isa Kagenaar (20) uit Oosteind kwam afgelopen zomer over van eredivisieclub Excelsior en is dit seizoen nieuw bij Feyenoord. Lynn Groenewegen (17) maakte, net als Schneijderberg, de overstap vanuit de Feyenoord Beloften. ,,Ik vind het heel gaaf dat ik dit al bereikt heb.

Schneijderberg is als Feyenoord-fan opgegroeid en scoorde het allereerste doelpunt voor Feyenoord in een oefenwedstrijd tegen Standard Luik. ,,Alles wat we nu meemaken is voor de eerste keer. De eerste wedstrijd, de eerste thuiswedstrijd, de eerste overwinning, de eerste klassieker. Soms vergeet je hoe goed je het hier hebt en hoe speciaal het is om mee te maken, maar er zijn ook momenten dat we ons daar heel erg bewust van zijn”, vertelt de aanvalster uit Klundert.

,,Tot nu toe heb ik steeds zo’n wauw-moment als we het veld oplopen. Dat went nog niet”, vult Kagenaar haar ploeggenote aan.

Zondag komt PSV naar Rotterdam, een nieuwe graadmeter voor de huidige nummer 5 Feyenoord. ,,Het is nog lastig inschatten waar we staan ten opzichte van de tegenstanders”, stelt Schneijderberg. Een bepaalde positie als eindklassering is dan ook geen doel. ,,Als we Feyenoord dit jaar op de kaart zetten, is het seizoen geslaagd”, zegt Kagenaar.

Bron: BNDeStem.nl (hier is ook het gehele interview te lezen)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply