Nieuws

SCHIKKINGSVOORSTEL WEDSTRIJD ZONDER VAK R,S en T

on

De aanklager betaald voetbal heeft Feyenoord een schikkingsvoorstel voorgelegd dat inhoudt dat de club de vakken R, S en T een competitie- of bekerwedstrijd leeg houdt. Dit wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op deze vakken bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. Het schikkingsvoorstel omvat verder een geldboete van 15.000 euro.

Feyenoord gaat niet akkoord met het voorstel en laat de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Niettemin lijkt het er op dat Feyenoord opnieuw flink in de problemen komt, omdat sommige bezoekers maar niet ophouden met het afsteken van vuurwerk, fakkels en rookpotten. Dit ondanks alle oproepen daartoe en ondanks de vele maatregelen die Feyenoord steeds weer neemt om dit te voorkomen.

Wanneer de zaak bij de tuchtcommissie wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft.

Op 4 april jongstleden moest Feyenoord Vak S al gesloten houden bij de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Dit als sanctie wegens het afsteken van vuurwerk tijdens Feyenoord – PSV in december 2018. Net als toen is in het sanctievoorstel van de aanklager gesteld dat seizoenkaarthouders van de gesloten te houden tribunedelen geen alternatieve kaarten mag worden aangeboden. Dit omdat de insteek van de sanctie is dat supporters van deze tribunedelen die avond in het geheel niet in het stadion kunnen zijn.

Enkele weken geleden kreeg de club ook nog een geldboete van 25.000 euro opgelegd, omdat op de tribunes vuurwerk was afgestoken bij de competitiewedstrijd Feyenoord- Ajax op 27 januari van dit jaar.

Gezien bovenstaande doet Feyenoord hierbij met klem een dringende oproep aan supporters zich in de toekomst nu echt te onthouden van het afsteken van vuurwerk en elkaar daar ook echt op aan te spreken. De geldboetes en de bijkomende maatregelen in de vorm van vakken leeghouden zullen bij toekomstige vuurwerkincidenten alleen maar groter en omvangrijker worden.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login