Nieuws

Schelvis: ‘Roma legt focus op landstitel’

on

Journalist en Italiaans voetbalkennner Emile Schelvis, denkt dat Feyenoord niet kansloos is in het Europa League duel met AS Roma. ”Roma heeft meer belang bij het behalen van het kampioenschap, dan het winnen van de Europa League. Dat is een voordeel voor Feyenoord”, meent Schelvis.

”Ik heb het gevoel dat Feyenoord met een kleine nederlaag weg kan komen in Rome, of misschien wel met een gelijkspel. Roma doet nog mee om het kampioenschap en het behalen van de landstitel is belangrijk voor de club. In 2001 werden zij voor het laatst kampioen in Italië. Volgende week maandag speelt Roma tegen Juventus en mocht de ploeg van trainer Rudi Garcia winnen, dan is het gat met de Oude Dame slechts vier punten”, zegt Schelvis.

”Ook denk ik dat het 5-3-2-systeem uitkomst kan brengen voor de Rotterdammers. Onder Koeman werd dit systeem erin geslepen. De keeper van Roma, De Sanctis, is ook geen geweldenaar, dus laat Toornstra en Clasie maar eens uithalen. Er kan zomaar een balletje in vallen”, vervolgt Schelvis zijn verhaal.

Feyenoord staat bekend om haar fanatieke aanhang. Er reizen 7000 supporters af naar Rome, maar ook de supporters van Roma zijn geen lieverdjes. ”Roma heeft een hele felle aanhang. Ze hebben een reputatie met het steken van mensen. Ik kan de supporters alleen aanraden om te luisteren naar de mensen die daar over de veiligheid gaan. Ik ga er vanuit dat de politie in Rome de orde kan handhaven”, zegt Schelvis.

Roma kan in het duel met Feyenoord weer beschikken over Gervinho. De buitenspeler van de Romeinen won vorige week met zijn land Ivoorkust de Afrika Cup en keert dus terug in de selectie van Garcia. Ex-Spartaan Kevin Strootman moet het tweeluik met Feyenoord laten schieten. ”Ik baal heel erg voor hem. Die jongen heeft zich in een korte tijd als belangrijke speler geprofileerd. Het is doodzonde dat hij nu weer met een knieblessure kampt”, besluit Schelvis zijn relaas.

De wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord begint donderdagavond om 19.00 uur. Jan Dirk Stouten en Dennis van Eersel doen live verslag vanuit Rome en de wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login