Nieuws

Schatkamer als redding van Feyenoord

on

De directie van Feyenoord moet nog elf miljoen euro schuld en een negatief eigen vermogen van negen miljoen wegpoetsen. Maar met de gestage doorbraak van de vele eigen talenten zal dat geen lastige opgave meer zijn. Het kapitaal staat immers op het veld. Het is wachten op die transfer die straks vele miljoenen in het laatje zal brengen.

En dus wachten ze in de Kuip geduldig af tot een delegatie van een Europese topclub hard op de deur klopt met het verzoek om een jonge international over te nemen. Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Daryl Janmaat, Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius, ze mogen inmiddels worden gezien als de schatkamer van Feyenoord.

Mino Raiola, de door de wol geverfde zaakwaarnemer van Tonny Vilhena, heeft topspelers in alle grote competities van Europa. De Italiaan kent als geen ander het ragfijne spel dat de waarde van een speler bepaalt. Raiola weet dat er in Italië, Engeland, Duitsland en Spanje met veel interesse naar de eredivisie wordt gekeken.

‘Ze realiseren zich heel goed dat wij hier een pure opleidingscompetitie hebben,’ zegt Raiola. ‘Iedereen speelt hier aanvallend voetbal. Uitslagen als 4-1 en 5-2 komen in Italië zelden voor. Maar de grootste talenten zijn in het vizier van de grote clubs hoor’, zegt de zaakwaarnemer tegen het Algemeen Dagblad.

‘Laat ik voorop stellen dat ik alleen over Vilhena kan praten, de andere spelers laten hun belangen immers behartigen door andere zaakwaarnemers,’ zegt Raiola. ‘Als Vilhena op een transfer had geaasd, hadden wij in december natuurlijk nooit zijn contract verlengd. Tonny wilde maar één ding en dat was in de Kuip blijven.’

‘Dat wil niet zeggen dat er geen opties voor hem waren. Ik zeg jou dat hij naar de grootste clubs van Europa kon. Maar het moment was nog niet daar. Dat is voor Tonny eerder de zomer van 2014. Als er nu al clubs in de zomer komen? Dan wachten wij toch nog een jaar. Zelfs al gaat het straks om bedragen die Feyenoord liever niet laat liggen.’

‘Over nabije toekomst van Clasie valt nog niks te melden’
Wessel Weezenberg, belangenbehartiger van Jordy Clasie, zegt tegen het Algemeen Dagblad: ‘Als een speler besluit te vertrekken, dan moet hij gewoon zorgen dat hij de juiste transfer maakt.’ Hij benadrukt dat er over de nabije sportieve toekomst van Clasie nog niets valt te melden. ‘Het juiste moment van vertrekken, dat is ook het werk van de zaakwaarnemer.’

En waar ga je dan heen als je de deur van de Kuip achter je dicht trekt? Volgens Raiola zijn Duitsland en Engeland in trek. Italië komt er weer aan.

Bruno Martins Indi is volgens vele kenners de speler die Feyenoord straks het meeste geld zal opleveren. Linksbenig, fysiek ijzersterk, jong en in het bezit van een langlopend contract. Als centrumverdediger is hij inmiddels minimaal tien miljoen euro waard.

In de Italiaanse media wordt AC Milan al maandenlang gelinkt aan de jonge verdediger. De Rotterdammer vertelde het zelf al zo vaak: hij wil een ‘absolute topverdediger’ worden. En juist dat kunstje, dat kunnen ze een talent in Italië moeiteloos bijbrengen.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login