Nieuws

Schaken: ‘Van Geel mag niet op vakantie’

on

Ruben Schaken hoopt dat Feyenoord komende zomer het team bij elkaar houdt om de titelkansen voor volgend seizoen te vergroten.

“Het wordt een drukke zomer. Technisch directeur Martin van Geel zit klaar bij de telefoon. Die mag niet op vakantie”, sprak Schaken lachend tegen NUsport.

De buitenspeler was realistisch nadat Feyenoord de kansen op de tweede plaats verspeelde door de 2-0 nederlaag bij ADO Den Haag.

“We hebben het fantastisch gedaan met het materiaal dat wij hebben. De wisselvalligheid in uitwedstrijden moet er alleen uit. Als we dan slecht spelen, zakken we ook door de ondergrens heen. Dat mag niet meer.”

Schaken benadrukt wel dat Feyenoord de tweede plaats nooit echt in handen had. “We moeten niet te dramatisch doen. We hebben er altijd achteraan gehikt, dus in dat opzicht verlies je niks. Het is alleen jammer dat je er in de laatste wedstrijd niet meer op kan jagen.”

Feyenoord oogde ook bij ADO lamlendig. Dat terwijl coach Ronald Koeman er vooraf nog op had aangedrongen met dezelfde instelling de wedstrijd in te gaan als bij thuisduels. De Rotterdammers wonnen slechts zeven van de zeventien uitwedstrijden.

“We zijn er van tevoren voor gewaarschuwd. Iedereen heeft het erover dat we scherp moeten beginnen en dat gebeurt dan niet. We hebben er wel een verklaring voor, want we stonden in de organisatie gewoon niet goed.”

“Dan oogt het alsof we niet scherp zijn, maar als je drie meter van je man af staat, kun je ook geen duels winnen. Iedereen liep maar wat rond en speelde eigenlijk zijn eigen potje. Als je dan een goal tegen krijgt, gaat het hele geloof weg.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login