Nieuws

Schaken officieel begonnen aan zijn avontuur Azerbeidzjan

on

Ruben Schaken is officieel begonnen aan zijn avontuur in Azerbeidzjan. Zijn eerste indruk van zijn elftal Inter Baku is goed, al heeft de oud-aanvaller van Feyenoord nog tijd nodig om te acclimatiseren.

Schaken vertrok afgelopen winterstop voor het eerst in zijn carrière naar een buitenlandse club. “Het is momenteel nog een bende in Baku”, vertelt hij in gesprek met Metro. “Ze zijn het complex van de club aan het verbouwen. Over een paar maanden staat er een ultramodern trainingscentrum, maar nu is het een soort bouwput.”

Voorlopig woont Schaken nog alleen. “Ik zit in een appartementje in het centrum. Mijn gezin komt pas in de zomer over en ik heb geen zin om al die tijd alleen in een groot huis te wonen. Baku is trouwens een geweldige stad. Alle Europese modemerken zitten hier. Wat dat betreft heb ik natuurlijk wel mijn huiswerk gedaan, haha.”

Het niveau van Inter Baku valt hem mee. “Tactisch is het wel wat minder dan in Nederland, maar verder hoor je mij niet klagen. We hebben veel kleine behendige spelers die een soort tiki-taka spelen. Met mijn snelheid daaraan toegevoegd, kunnen we het tegenstanders heel moeilijk maken, denk ik. Vrijdag maak ik hopelijk mijn debuut. Wij staan tweede en spelen thuis tegen de nummer acht. Als ik het goed heb begrepen, zijn de thuiswedstrijden gratis te bezoeken en komen er gemiddeld zo’n drie- tot vierduizend supporters op af. Dat is wel even omschakelen als je de Kuip gewend bent.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login