Nieuws

Schaken: ‘Mijn toekomst is mede afhankelijk van wat Rutten met mij van plan is’

on

Net als heel Feyenoord kon Ruben Schaken zondag terugkijken op een goede wedstrijd. De vleugelaanvaller droeg met een assist bij aan de klinkende 5-0 overwinning op Go Ahead Eagles.

De 31-jarige Schaken kreeg twee weken geleden de hoon van het Legioen over zich heen na een zwakke wedstrijd tegen sc Heerenveen. Met een puntgave assist beet de aanvaller zondagmiddag echter van zich af. “Ik had wat goed te maken na de wedstrijd tegen Heerenveen en ik denk dat dat gelukt is”, reageert Schaken opgelucht tegenover VoetbalPrimeur. “Ik heb mijn steentje bijgedragen met een goede assist op Vilhena en met een paar goede acties.”

Schaken genoot tegen Go Ahead vooral van Lex Immers, die de laatste weken in uitstekende vorm verkeert. Het ‘Lexie in Oranje’ schalde zondagmiddag dan ook weer regelmatig van de tribunes. “Ik gun het Lex van harte, maar ik heb zelf bij Oranje gelopen en dat niveau is natuurlijk wel een stukje hoger”, lacht Schaken. “Daarvoor moet je wel wat meer in huis hebben. Maar goed, ik had het van mezelf ook niet verwacht, dus waarom zou Lex het niet kunnen?”

Hoewel Feyenoord nog in een felle strijd verwikkeld is om de tweede plaats, wordt er in de media ook al vooruitgekeken naar komend seizoen. In Rotterdam gaat men uit van een zomers vertrek van Graziano Pellè en volgens het Algemeen Dagblad is Mike Havenaar (Vitesse) in beeld om de Italiaan op te volgen. “Ik hou wel van zulke type spelers. Havenaar is een speler bij wie ik mijn voorzetten kwijt kan”, aldus Schaken.

“Hij is lang en balvast. Ik denk dat Feyenoord en Fred Rutten een bepaald profiel voor ogen hebben en ik denk dat hij daar aan voldoet. Maar goed, eerst zal Pellè nog moeten vertrekken en dat is natuurlijk een fantastische speler voor ons. Het geeft in ieder geval aan dat de club al bezig is met volgend seizoen.”

Of Schaken zelf komend seizoen nog in Rotterdam-Zuid te bewonderen is, is ook voor de aanvaller nog onduidelijk. De routinier beschikt over een doorlopend contract, maar sluit een vertrek niet uit. “Mijn toekomst is ook afhankelijk van wat Rutten met mij van plan is. Mocht ik vertrekken, dan zal dat wel naar het buitenland zijn. Ik heb al voor de mooiste club van Nederland gespeeld, dus elke andere club voelt voor mij als een degradatie. Maar er speelt nog niks.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20140331-064353.jpg

You must be logged in to post a comment Login