Nieuws

Schaken: ‘Mijn debuut voor Oranje was een hoogtepunt’

on

Ruben Schaken vernam vrijdagmiddag het nieuws dat hij door bondcoach Louis van Gaal is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlands tegen Estland en Roemenie. De dertigjarige aanvaller kan tijdens die duels zijn derde en vierde interland voor Oranje spelen, nadat hij in oktober tegen Andorra zijn debuut had gemaakt. In de nieuwste editie van de Kameraadjes Krant, die deze week op de mat valt bij alle leden van de juniorclub, blikt Schaken terug op zijn eerste wedstrijd in het shirt van Oranje. ‘Ik was vooraf erg zenuwachtig.’

De zenuwen hadden volgens de snelle aanvaller vooral te maken met het feit dat de ogen van alle voetballiefhebbers op hem en waren gericht. ‘Het hele land kijkt mee naar wedstrijden van het Nederlands elftal. Voor de wedstrijd was ik best gespannen en daardoor wat stiller dan normaal. Gelukkig kwam die avond in De Kuip alles goed en maakte ik zelfs een doelpunt. Mijn debuut in Oranje was daarom echt een hoogtepunt.’

Het volledige interview met Schaken is te lezen in de nieuwe Kameraadjes Krant, waarin hij onder meer vertelt over zijn beste wedstrijden tot dusver, zijn lastigste tegenstander in het veld en onthult welk beroep hij zou uitoefenen als hij geen profvoetballer was geweest.

Naast het interview met Schaken is er in de nieuwste editie van de krant van de juniorclub ook uitgebreid aandacht voor Jean-Paul Boëtius, die eind oktober vorig jaar met zijn debuut en doelpunt tegen Ajax een jongensdroom in vervulling zag gaan. De talentvolle aanvaller ging samen met de Kameraadjes Krant terug naar de wijken waar hij als kind opgroeide en vertelt onder meer over zijn jeugd.

Blijdorp-stickers voor Kameraadjes
Alle leden van de juniorclub ontvangen bij deze editie van de Kameraadjes Krant een setje stickers, die speciaal door a.s.r., Feyenoord en Diergaarde Blijdorp zijn ontwikkeld en meegestuurd met de Krant. In sommige stickermapjes zit een gouden sticker verstopt. De officiële datum van de actie voor de gouden stickers is al verlopen, maar de Kameraadjes die in hun mapje een gouden sticker aantreffen hoeven niet te treuren. Zij kunnen een foto van zichzelf met de gouden sticker maken en deze op sturen naar redactie@kameraadjes.nl. Voor de gelukkige winnaar heeft de juniorclub een mooie verassing.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login