Nieuws

Schaken: ‘Logisch dat emoties hoog oplopen’

on

Feyenoord was afgelopen weekeinde één van de vele clubs uit de bovenste regionen van de eredivisie die niet aan de verwachtingen voldeed. De Rotterdammers verspeelden de zege bij Go Ahead Eagles en dat leidde tot felle discussies in de kleedkamer.

Ruben Schaken, die wederom als invaller moest fungeren bij het 2-2 gelijkspel, wil daar niet te veel waarde aan hechten. “Het is logisch dat de emoties hoog oplopen. Ik ga niet in details treden, maar feit is wel dat iedereen teleurgesteld is”, aldus de buitenspeler tegen NUsport.

“Natuurlijk zijn we aan het discussiëren om te kijken hoe we dit kunnen voorkomen. Het wordt goed geanalyseerd en daar moeten we van leren. Al valt er eigenlijk niets te leren, want we deden alles goed behalve scoren. We hadden koploper kunnen zijn.”

Dit seizoen lijkt een ideale kans voor Feyenoord om kampioen te worden nu PSV en Ajax allerminst een stabiele indruk maken. Des te groter is de frustratie als er onnodig punten verspeeld worden. Jordy Clasie sprak al van een gebrek aan scherpte en gretigheid. Schaken: “We moeten ook niet te dramatisch doen. We zitten nog steeds bij de topteams en voetballend gaat het hartstikke goed.”

Voor Schaken persoonlijk loopt het wat minder. Sinds de terugkeer van Jean-Paul Boëtius na een zware blessure moet hij steeds vaker op de bank plaatsnemen. Dat heeft hem ook zijn plek in Oranje gekost. Toch keek Schaken met genoegen naar de interlands die het Nederlands elftal afwerkte tegen Hongarije en Turkije.

“Ik was trots. Natuurlijk wil ik erbij zijn, maar ik heb vaak mee mogen doen en het is ook wel terecht dat ik niet ben opgeroepen. Ik speel niet en zit in een mindere fase. Ik moet top zijn om daarin mee te kunnen en anders roept meneer Van Gaal me niet op. Ik heb wel van ze genoten en ben blij dat ik de dag dat we ons officieel kwalificeerden wel heb meegemaakt.”

Het WK van volgend jaar zou een bonus zijn voor de 31-jarige Schaken. “De eerste stap is een basisplek, anders hoef ik niet eens aan Oranje te denken. Stap twee is kijken of ik het goed genoeg doe om in aanmerking te komen. Ik heb specifieke kwaliteiten waar de bondscoach van houdt, maar dan moet ik wel in goeden doen zijn.”

Schaken heeft de afgelopen interlandperiode benut om volledig op krachten te komen voor de rest van het seizoen. “Ik heb even afstand genomen van alles en me gefocust op mijn vrouw en kinderen. De kop is weer helemaal leeg, dus nu kan ik weer langzaam toewerken naar het spelen van goede wedstrijden.”

De critici zeggen dat het goede afgelopen seizoen van Schaken toeval was en dat hij nu weer terug is op zijn normale niveau. “Mensen willen me aanpraten dat het op is. Ik voel me nog steeds sterk en weet wat ik kan. Het komt absoluut weer goed. Zo werkt het in de voetballerij. De ene keer ben je de lul en een week later hangen ze om je nek.”

Opvallend genoeg lijkt Boëtius nu de voornaamste concurrent van Schaken. Juist een jonge speler die hij als routinier graag begeleidt. Boëtius miste in Deventer kans op kans. “Ik heb hem nog even een tik op zijn hoofd gegeven van: kop op, het komt goed. Hij is mentaal sterk en normaal gesproken maakt hij al die drie kansen. Dat is niet iets om ons druk over te maken.”

Bron: nusport.nl

l

20131021-071841.jpg

You must be logged in to post a comment Login