Nieuws

Schaken is niet blij met doelstelling Van Geel

on

Ruben Schaken is niet blij met de doelstelling die technisch directeur Martin van Geel en hoofdtrainer Fred Rutten hebben bepaald voor dit seizoen. Na het verlies van enkele sterkhouders besloot het duo dat Feyenoord moet gaan meedoen om het kampioenschap.

“Het is niet slim om in zo’n vroeg stadium iets over de titel te zeggen”, vertelt Schaken in gesprek met Metro. “Als groep staan we er weliswaar achter en geloven we er in, maar we moeten dat soort dingen nog niet gaan roepen. Er is een flink aantal nieuwe spelers en we moeten eerst nog een echt team worden. Ik merk dat het op trainingen steeds beter gaat, al valt er nog genoeg te sleutelen aan vastigheden.”

“Inmiddels hebben we een aardige achterstand opgelopen in de Eredivisie”, vervolgt de routinier. Na vijf speelronden is de Stadionclub terug te vinden op de veertiende plek. Zondag staat de Klassieker tegen Ajax op het programma. “We moeten eerst een paar tikkies uitdelen aan onze concurrenten om weer bovenin terecht te komen. Pas dan kunnen we kijken wat de doelstellingen precies zijn, nu nog niet. We zijn nog geen kampioensploeg, daar moeten we eerlijk in zijn.”

“Door over de titel te praten leg je jezelf een enorme druk op, waarom zou je dat doen? Ik ga er niet van uit hoor, maar stel dat we er na tien wedstrijden nog steeds niet goed voor staan. Dan roept iedereen: Feyenoord wilde kampioen worden en kijk waar ze nu staan.” Tegen Sevilla (2-0 nederlaag) werd duidelijk dat de Eredivisie-club nog genoeg te leren heeft. “Het was om te janken. We waren juist voor dode spelmomenten gewaarschuwd.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7854.PNG

You must be logged in to post a comment Login