Nieuws

Schaken: “Ik was rijp voor een wissel”

on

Ruben Schaken was na afloop van de 0-2 overwinning bij AZ niet geheel tevreden. De aanvaller zag zijn ploeg een puike teamprestatie leveren en tekende zelf voor de tweede treffer, maar vond dat zijn eigen spel beter had gemoeten.

“Ik had het moeilijk vandaag en leed veel balverlies. Ik was rijp voor een wissel”, vertelde de Oranje-international op de officiële website van Feyenoord. “Gelukkig weet de trainer dat ik aan één moment vaak genoeg heb om beslissend te zijn, daarom ben ik blij dat hij me liet staan.”

Schaken betaalde het vertrouwen van trainer Ronald Koeman uit door vlak voor tijd de wedstrijd te beslissen. De buitenspeler scoorde met een schot in de verre hoek. “Dat doelpunt was een bevrijding. Voor de wedstrijd had ik al tegen mezelf gezegd dat het wel weer eens tijd was om te scoren.”

Feyenoord heeft in de laatste drie wedstrijden een maximale score bepaald. “Dat was vooraf ook de doelstelling van het team. We pakken de laatste tijd veel punten en willen die lijn tot aan de winterstop doortrekken. Vandaag gaven we nauwelijks iets weg en iedereen heeft zeer gedisciplineerd gespeeld. De teamprestatie van vandaag zorgt voor een topgevoel.”

Bron: soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login