Nieuws

Schaken: ‘Ik moet gewoon mijn werk doen’

on

Als het aan Ruben Schaken ligt, is het experiment met hem als rechtsback geen lang leven beschoren. De vleugelaanvaller was woensdagavond niet alleen ontevreden over de 1-2 nederlaag van Feyenoord tegen Besiktas, in het kader van de Champions League, maar ook over zijn positie binnen de lijnen. “Maar ik moet professioneel zijn, zoals dat heet. Dat betekent gewoon mijn werk doen.”

“Want ik ben nu eenmaal bij Feyenoord in loondienst”, vertelde Schaken, 32 jaar, in gesprek met FOX Sports. Een definitieve ‘Dirk Kuyt-rol’ ziet hij niet zitten. “Je moet je soms schikken in je rol. We zijn natuurlijk Daryl Janmaat kwijtgeraakt en daar is nog niet op geanticipeerd. De trainer zet me dan als rechtsback neer. Oké, dat is prima, maar ik heb achttien jaar als rechtsbuiten gespeeld.”

“Als je dan een jaar hebt gevoetbald om de Champions League te halen, wil je natuurlijk wel op je favoriete positie spelen als het dan zover is. Ik denk ook dat ik als rechtsbuiten met mijn snelheid, dreiging en voorzet nog steeds een meerwaarde kan zijn.” Daar denkt Feyenoord anders over. De club uit Rotterdam zal donderdag of vrijdag de komst van Bilal Basaçikoglu van sc Heerenveen afronden. “Ook dat vind ik jammer”, stelt Schaken, die net als Wesley Verhoek op de transferlijst staat.

Bron: voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login