Nieuws

Schaken: ‘Ik kan nog van waarde zijn’

on

Bij Feyenoord is de concurrentie op de beide flanken groot met Jean-Paul Boëtius, Elvis Manu, Bilal Basacikoglu, Wesley Verhoek en Ruben Schaken. Toch is Schaken ervan overtuigd dat hij nog niet afgeschreven is bij de Rotterdamse club. “Ik denk dat ik nog van waarde kan zijn, ik voel me nog hartstikke goed.”

Tot dusver kwam Schaken weinig op zijn geliefde plek van rechtsbuiten in actie. Trainer Fred Rutten posteerde de 30-jarige aanvaller op de rechtsbackpositie sinds het vertrek van Daryl Janmaat naar Newcastle United. Schaken: “Ik speelde alleen in een wedstrijd in de Champions League (tegen Besiktas, red.) als rechtsbuiten. De eerste helft ging dat goed, tweede helft was wat minder.”

Afgelopen zondag tegen ADO Den Haag won Feyenoord de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-1. Schaken, die na 67 minuten Basacikoglu verving, is duidelijk: “Het was een slechte wedstrijd, maar toch pakten we drie punten. Dat was vorig jaar nog anders. Toen verloren we ook de eerste drie wedstrijden.”

Schaken ziet potentie in de ploeg. “We hebben veel talenten, we zijn groeiende. We hebben een nieuwe trainer met een nieuwe aanpak en dat is wennen. Maar hij doet het goed. Iedereen gaat zien dat we groeien, dat het spel beter wordt.”

Zoals er voor andere Feyenoorders interesse was, bleek ook Schaken in de gaten te worden gehouden. “Het is nu rustig, maar er was wat interesse. Alleen heb je voor een transfer twee partijen nodig en clubs moeten je aanstaan.” De aanvaller wil ‘uit respect voor de clubs’ echter geen namen noemen.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_7854.PNG

You must be logged in to post a comment Login