Nieuws

Schaken: ‘Ik heb laten zien dat ik er nog ben’

on

Ruben Schaken werd in Rotterdam en de rest van Nederland compleet afgeschreven. Vernederend voor de 32-jarige aanvaller, die zich er echter niet bij neerlegde. Zaterdag kwam de beloning in de vorm van een invalbeurt en de 2-0 tegen FC Dordrecht.

“Natuurlijk doet het pijn”, zegt Schaken in De Telegraaf over de rol die hij nu heeft. “Ik ben belangrijk voor deze club geweest, zit hier al vijf jaar, heb interlands gespeeld. Als je dan opeens niet meer bij de selectie zit en elke week als de groep bekend wordt gemaakt, hoort dat je weer niet bij de selectie zit, raakt dat je. Dan hoor ik elke keer: ‘Ruben moet trainen op zondagmorgen.’ Met een mannetje of drie…”

Dat is niet waar Schaken voetballer voor werd. Hij werd al door velen afgeschreven. “Zo voelde het ook. Het is pijnlijk dat ik zo aan de kant word geschoven”, aldus de routinier, die zaterdag al flink emotioneel was, tegen FOX Sports. “Maar ik geef nooit op. Dan ga ik juist de strijd aan. Pas als ik merk dat ik niet meer vooruitkom, ben ik de eerste die tegen de clubleiding zegt: laten we even een oplossing zoeken. Maar ik ken mijn kwaliteiten en ik heb nog steeds het idee dat ik van waarde kan zijn voor dit Feyenoord.”

De rechtsbuiten was flink gespannen, maar wist met zijn turbobeentjes en slingervoorzet de fans weer op de banken te krijgen. “Ze gingen staan als ik aan de bal kwam, zoals ze dat de jaren hiervoor altijd deden. Dan hebben ze verwachtingen en die wil ik waarmaken. Ik heb laten zien dat ik er nog ben. Dan moet ‘hij’ (Rutten, red.) nu maar kiezen wat hij het beste vindt.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7854.PNG

You must be logged in to post a comment Login