Nieuws

Schaken: ‘Ik ben blij dat Cambuur terug is’

on

Van 2002 tot 2005 speelde Ruben Schaken 75 officiële wedstrijden in het shirt van SC Cambuur, waarin hij 4 keer tot scoren kwam. Na wat omzwervingen speelt de geboren Amsterdammer en huidig international nu voor Feyenoord, waar hij alweer aan zijn vierde seizoen bezig is. Aanstaande zondag keert hij met Feyenoord terug bij de club waar hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal.
Ruben, Je speelde drie jaar voor SC Cambuur. Wat staat je nog bij van die tijd?

Een mooie club met vooral een rijke traditie en een trouwe supportersschare. Je merkt aan alles dat voetbal leeft in Leeuwarden. Ze noemden Cambuur in die tijd niet voor niets ‘The sleeping giant’. Qua uitstraling op voorhand dus al Eredivisiewaardig en ze doen het ook goed tot nu toe. Sportief waren het voor mij zoals bekend mindere jaren, maar ik kan toch wel zeggen dat ik er een mooie tijd heb gehad.

Heb je nog contact met spelers van toen?

Jazeker, onder meer met Harvey Bischop. Hij is onlangs zelfs nog een paar keer bij mijn wedstrijden komen kijken in De Kuip. Verder heb ik ook nog contact met Peter van der Vlag, nu keeper bij FC Emmen.

Van wie bij Cambuur heb je in die periode veel geleerd?

Ik begon bij Cambuur in de beloften en had daar Johan Groote als trainer. Hij nam mij in die tijd onder zijn hoede. Van hem heb ik niet alleen veel geleerd, maar ook veel vertrouwen gekregen. Als er jongens van het eerste bij de beloften kwamen om minuten te maken dan was het de regel dat de jonkies daar plaats voor moesten maken. Bij hem ging dat lang niet altijd op. Vaak liet hij mij dan staan op rechts, omdat hij mij beter vond. Voor de speler van het eerste van diezelfde positie zocht hij dan een andere plek.

Volg je Cambuur nog en zo ja, hoe?

Ik volg ze waar ik kan. Feyenoord en SC Cambuur spelen nu natuurlijk vaak tegelijkertijd. Ik kijk sowieso altijd wel wat ze gedaan hebben. Ook toen ze nog in de Jupiler League speelden. Ik ben blij dat ze weer terug zijn.

Wat is je mooiste herinnering/moment geweest aan/bij Cambuur? Waarom dat moment?

Dat zijn er eigenlijk twee. Mijn debuut en mijn eerste doelpunt. Al ging die laatste wedstrijd wel verloren met 5-2 bij Fortuna Sittard. Twee momenten waar ik nog weleens aan terugdenk.

Wat is je indruk van het huidige Cambuur?

Een frisse ploeg met vooral kwaliteiten voorin. Ze hebben een positieve spelopvatting en dat siert ze als promovendus. Met de nodige punten die ze al behaald hebben, hebben ze zichzelf ook al een aantal keer weten te belonen daarvoor.

Welke speler van Cambuur (toen of nu) zou zich wel redden bij Feyenoord?

Dat vind ik zo één, twee, drie moeilijk te zeggen. Ik denk wel dat ze het ons vooral thuis erg moeilijk gaan maken.

Bron: Cambuur.nl

20131101-173429.jpg

You must be logged in to post a comment Login