Nieuws

Schaken: ‘Het vertrouwen is nog groot’

on

Sinds de jaarwisseling is het bijna onmogelijk om bij Feyenoord iemand te vinden die pessimistisch is over de kansen van de Rotterdammers in de competitie. Ook na de bekernederlaag in de Arena tegen Ajax (3-1) ruikt Feyenoord nog bloed. Maar één ding is duidelijk: de Rotterdammers moeten er morgen tegen hekkensluiter ADO Den Haag staan.

Trainer Ronald Koeman bespaarde gisteren zijn spelers op Varkenoord een uitlooptraining in het druilerige weer. Slechts de reservespelers van Feyenoord, aangevuld met de tegen Ajax nog geschorste Stefan de Vrij, lieten even hun gezicht zien. De basiskrachten herstelden in de Kuip van de Klassieker, die het einde van het bekeravontuur voor de Rotterdammers betekende.

In Amsterdam hopen ze dat de ferme tik die woensdag werd uitgedeeld nog wel even zal doorwerken bij concurrent Feyenoord. Om te beginnen wanneer de Rotterdammers morgenavond in het Kyocera Stadion tegen ADO Den Haag spelen.

‘Het vertrouwen is nog groot hoor’, stelt rechterspits Ruben Schaken. ‘Het is toch ook niet zo dat wij tegen Ajax heel slecht hebben gespeeld? We begonnen heel goed, maar konden dat niveau helaas niet volhouden.’

Het zijn de opvallend positieve geluiden die al wekenlang te horen zijn in en rond De Kuip. Feyenoord gelooft er heilig in dat het gat met vier punten naar de koploper uit de hoofdstad nog kan worden weggewerkt. Tegen FC Utrecht maakten de Rotterdammers de hooggespannen verwachtingen waar, maar Ajax bleek toch weer een maatje te groot. Hekkensluiter ADO Den Haag zal het morgen vooral in strijd en opportunisme zoeken.

‘Het gaat een pittig potje worden’, weet Schaken al. ‘Dat mag, we zijn fysiek in orde. Het duel met Ajax heeft veel kracht gekost, we moesten compact spelen en zij lieten ons veel lopen. Maar er is voldoende rust voor de wedstrijd in Den Haag. Alles is ook duidelijk: we liggen uit het bekertoernooi, de focus moet puur op de competitie. Tegen ADO Den Haag jagen we weer op de drie punten, we doen nog altijd volop mee. We hebben een tik gekregen in het bekertoernooi, maar we zijn er nog hoor.’

Bron: Ad.nl

20140124-091902.jpg

You must be logged in to post a comment Login