Nieuws

Schaken: ‘Gelukkig gelooft Koeman nog in me’

on

Ruben Schaken maakt een moeilijke periode door bij Feyenoord. Vorig seizoen groeide de buitenspeler bij de Rotterdammers door naar het niveau van Oranje, maar in de eerste weken van dit seizoen vallen zijn prestaties tegen.

“Tegen Roda JC was het zondag slordig en ongelukkig. Een beetje zoals de laatste weken. Ik voel me hartstikke goed, maar soms zit je in een fase dat de acties net niet lukken”, toont Schaken zich zelfkritisch tegen NUsport.

“Ik heb twee jaar achter elkaar goed gedraaid en nu kom ik in een mindere periode. Daar moet ik even doorheen. Een doelpuntje of een assistje heb ik even nodig, maar het is verder niks om me zorgen over te maken.”

De 31-jarige Schaken werd zondag niet gewisseld door coach Ronald Koeman. “Maar eerder wel hoor, de concurrentie is toegenomen. Ik had het nodig dat ik bleef staan moet ik zeggen. Koeman ziet ook wel dat ik een mindere fase doormaak, gelukkig gelooft hij nog in me.”

Schaken liet eerder al weten zich te realiseren dat ook zijn plaats bij Oranje in gevaar komt met zijn matige spel. “Ik heb het al eerder meegemaakt, nog erger dat dit zelfs. Ik probeer me tegen Estland en Andorra weer te onderscheiden, laat Oranje gewoon op me af komen.”

Om zich te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal was het misschien beter geweest om grotere tegenstanders te treffen. “Natuurlijk meet ik me liever met grotere landen, maar dit is ook niet mis. Ik zal niet schromen om een doelpuntje te maken.”

Bij Feyenoord stijgt na twee zeges en een rustig verlopen transferperiode het vertrouwen weer. Het predicaat ’titelkandidaat’ wil Schaken het elftal nog niet geven. “We zijn intact gebleven en hebben wat meer vastigheid, maar een kampioenschap vind ik een beetje overdreven.”

Bron: nusport.nl

20130903-111223.jpg

You must be logged in to post a comment Login