Nieuws

Schaken: “Blij dat de trainer me liet staan”

on

Ruben Schaken zorgde zondag voor de beslissing in de competitiewedstrijd tussen AZ en Feyenoord. De Oranje-international tekende in Alkmaar vlak voor tijd voor de 0-2, een doelpunt waardoor het duel definitief in het slot viel. Toch erkende Schaken na afloop dat hij eigenlijk helemaal geen goede wedstrijd gespeeld had.

“Ik had het moeilijk vandaag en leed veel balverlies”, zegt Schaken, die naar eigen zeggen zelfs rijp was voor een wissel, op de website van de Rotterdamse club. “Gelukkig weet de trainer dat ik aan één moment vaak genoeg heb om beslissend te zijn, daarom ben ik blij dat hij me liet staan.” Dat moment kwam in de 88ste minuut, toen Schaken na een goede actie raak schoot. “Die goal was een bevrijding. Voor de wedstrijd had ik al tegen mezelf gezegd dat het weer eens tijd was om te scoren.”

Door de overwinning in Alkmaar sluit Feyenoord keurig aan bij de titelkandidaten in de Eredivisie. “We pakken de laatste tijd veel punten en willen die lijn tot de winterstop doortrekken”, zegt Schaken. “Vandaag gaven we nauwelijks iets weg en iedereen heeft zeer gedisciplineerd gespeeld. De teamprestatie zorgt voor een topgevoel.”

Feyenoord heeft inmiddels nog maar zes punten achterstand op koploper PSV.

Bron: Fcupdate.nl

You must be logged in to post a comment Login