Nieuws

Schaken baalt van missen topwedstrijden

on

Ruben Schaken baalt van het feit dat hij de topwedstrijden tegen Ajax, FC Twente en PSV moet missen. De aanvaller van Feyenoord werd onlangs geopereerd aan zijn beide liezen en mist daardoor de drie wedstrijden.

“Daar baal ik van”, vertelde Schaken aan Voetbal International. “Ik wist het van tevoren. Dit zijn topwedstrijden, stuk voor stuk, maar gelukkig heb ik er al een aantal gespeeld. Daarbij hebben we genoeg jongens die mij zonder problemen kunnen vervangen: Jean-Paul Boëtius, Sekou Cissé, Wesley Verhoek. Dat komt dus wel goed.”

Schaken had al enige tijd last van zijn liezen. “Dat klopt. Al die tijd speel ik met een scheurtje in mijn linker- en mijn rechterlies. Ik had daar eigenlijk best wel last van, zeker de laatste weken. Toen speelde ik ook minder dan ik normaal kan, maar we zaten in een flow, het ging goed, dus ging ik door. Ook al weet ik dat ik word beoordeel en véroordeeld als ieder andere, maar dat nam ik op de koop toe.”

De aanvallend ingestelde speler gaat zich nu op zijn herstel richten. “Ik ga revalideren en zo snel mogelijk terugkeren in de ploeg. Deze week neem ik rust, daarna meld ik me op de club en gaan we kijken of ik eventueel al wat oefeningen zou kunnen doen. Ik hoop dat ik mee mag op trainingskamp nar Marbella. Normaal is dat uitgesloten, dat heeft de trainer ook gezegd, maar hij overweegt mij nu toch mee te nemen, afhankelijk van wat ik kan. Kan ik niks, dan blijf ik sowieso thuis.”

“Als ik echter wel kan, dan zou ik in Marbella een week intensief aan mijn herstel kunnen werken. Voor mijn blessure staan zes weken, dat is mijn uitgangspunt, maar stiekem hoop ik binnen vier weken weer speelklaar te zijn. Maar ja, Moeder Natuur is moeilijk te verslaan, al ga ik het wel proberen.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login