Nieuws

Schaken: ‘4-4-2 is wennen voor mij’

on

De kans bestaat dat Feyenoord-trainer Ronald Koeman donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Kuban Krasnodar weer voor het 4-4-2 systeem kiest. Voor Ruben Schaken is deze tactiek geen gesneden koek. ‘Het is wennen voor mij. Wij spelen al een hele tijd in een vast 4-3-3 systeem waardoor ik alles op de automatische piloot deed,’ aldus de aanvaller.

In de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Ajax speelde de rechtsbuiten niet goed. Het systeem was één van de oorzaken. Ruben Schaken: ‘Ik was een beetje onzichtbaar er daar baalde ik ook van. Het was een lastige wedstrijd. Wij speelden met een andere tactiek en ik moest mij opofferen voor het team. Ik heb veel achter mijn directe tegenstander aangelopen, die niet gevaarlijk werd, en dat kost kracht. Daardoor was ik aanvallend niet zo fris als anders. Maar deze tactiek was nodig en ik moet misschien wat meer inhoud gaan kweken.’

Ondanks de stroeve start van de competitie heeft Schaken veel vertrouwen in een goed resultaat tegen Kuban Krasnodar. ‘Met het gevoel zit het goed, ondanks dat we in de competitie nog geen punten hebben gehaald. De sfeer is nog steeds goed en we geloven er allemaal nog in. We zijn bijna helemaal fit dus het moet goed komen,’ besluit de international van Nederland.

Bron; Rijnmond.nl

20130822-131003.jpg

You must be logged in to post a comment Login