Nieuws

Schade aan monumentaal centrum Rome valt mee

on

De fysieke schade rond de Spaanse Trappen en de omgeving valt mee na de voetbalrellen in Rome afgelopen dinsdag en woensdag. Ook de fontein beneden aan de trappen, de Fontana della Barcaccia, lijkt op het eerste gezicht niet ernstig beschadigd.

Dat zegt correspondent in Rome, Rop Zoutberg. “De fontein werd een soort ballenbad van Feyenoordsupporters. Kapotte flessen, tumult, charges; daar is gelukkig weinig van te zien. Er staan wel hekken rond het beeld, want er wordt nu bekeken wat de schade is.”

“We hebben de chaos en de bende gezien, en we kunnen nu zien dat het gelukkig meevalt. Er zitten wat glasscherven in het eeuwenoude monument. Dat wordt nu geïnventariseerd. Het water uit de fonteinen wordt schoongemaakt. Alle ruiten van de winkels eromheen zijn gelukkig nog heel.”

Burgemeester Mourinho van Rome is razend over het gedrag van de Feyenoordsupporters. Aan de andere kant roept hij ook de politie op het matje. Hij zag de agenten toekijken en afwachten, en vraagt zich af welke instructies ze mee hadden gekregen.

Hoewel de fysieke schade meevalt, hebben de supporters een verschrikkelijke indruk gemaakt op de Romeinen. “Je moet je voorstellen dat iemand met bemodderde laarzen door je mooiste porseleinkast heen dendert. Zo voelen de Romeinen het. Er waren geen toiletten, maar dat gepis hier op straat, in de fontein en rond de monumenten heeft de Romeinen in hun ziel geraakt”, aldus Zoutberg.

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login