Nieuws

Sc Heerenveen – Feyenoord gaat definitief door

on

SC Heerenveen – Feyenoord gaat door. Heerenveen maakt via de officiële kanalen bekend dat alles weer koek en ei is tussen de club en de stewards. Er is dinsdag gesproken.

Het verhaal is inmiddels bekend: een steward van Heerenveen verwijderde een spandoek van twee fans, die hun overleden opa wilden eren. Heerenveen communiceerde dat de steward de beslissing zelf nam, daar waar de steward claimde dat hij de opdracht kreeg vanuit de commandoruimte. Het zorgde voor frustratie bij de stewards, die vonden dat de club de schuld op de stewards aan het afschuiven was.

“Zoals eerder aangegeven had het doek wat ons betreft mogen blijven hangen”, laat algemeen directeur Luuc Eisenga weten op de clubsite van Heerenveen. “Alleen spandoeken die discriminerend, kwetsend en/of niet bijdragen aan het sentiment van de wedstrijd, worden niet toegestaan in het Abe Lenstra stadion.”

“Met de kennis en de rust van nu, en de input van alle betrokkenen, kunnen we dat wel concluderen. We zijn blij dat we vandaag goed met elkaar hebben gesproken en willen via deze weg benadrukken dat we de individuele stewards geen verwijten kunnen maken voor het handelen op de wedstrijddag.”

De stewards dreigden met een boycot, waardoor Heerenveen – Feyenoord van komende zondag op losse schroeven stond. Omdat duels met Feyenoord beladen zijn, zet de club altijd extra veel stewards en beveiliging in.

Bron: Voetbalprimeur.nl