Nieuws

Samenwerking Feyenoord en Excelsior officieel beëindigd

on

Feyenoord en Excelsior hebben officieel een punt gezet achter de jarenlange samenwerking. De clubs werkten vooral rond de eeuwwisseling veel samen op het gebied van de jeugdopleidingen en het uitlenen van spelers en trainers. “Maar het voetballandschap is veranderd”, schrijven Feyenoord en Excelsior op hun website.

De clubs uit Rotterdam Zuid en Oost willen een meer zelfstandige koers gaan varen. De laatste jaren was de samenwerking al minder hecht. Een van de laatste activiteiten was een gecombineerd beloftenteam, maar dat wordt opgeheven. In dat beloftenteam speelden vooral contractspelers van Feyenoord, waardoor er voor reserves van Excelsior nauwelijks plaats was.
Zowel Eric Gudde (directeur van Feyenoord) als Ferry de Haan (directeur van Excelsior) beaamt dat het onderling contact nog steeds goed is. De laatste speler die met succes door Feyenoord werd uitgeleend aan Excelsior was Lucas Woudenberg. Eerder gingen spelers als Jordy Clasie, Miquel Nelom, Thomas Buffel, Christian Gyan en David Connolly hem voor.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login