Nieuws

Ryo: ‘Die bijnaam in mijn periode bij Feyenoord kon ik wel waarderen’

on

Ryo Miyaichi speelde slechts een half jaar voor Feyenoord, maar de van Arsenal gehuurde aanvaller maakte in 2011 indruk in het tricot van de Rotterdammers. Het leverde het talent uit Japan, twintig jaar inmiddels, de bijnaam Ryodinho op. Met zijn soms onnavolgbare dribbels groeide Ryo uit tot een sensatie in de Eredivisie en werd de verwijzing naar Ronaldinho gemaakt.

Ryo houdt goede herinneringen over aan zijn intermezzo in De Kuip. “Ik voelde me geaccepteerd door de fans van Feyenoord. Die bijnaam in die periode kon ik ook wel waarderen. Natuurlijk is er sprake van een immens verschil tussen Ryo Miyaichi en Ronaldinho, maar ik doe mijn uiterste best om op een dag zijn niveau te naderen.”

Arsenal verhuurde Ryo daarna aan Bolton Wanderers en Wigan Athletic. Afgelopen zomer koos manager Arsène Wenger ervoor om de aanvaller niet tijdelijk te laten gaan. Veel speeltijd leverde dat tot dusver niet op. De Japanner mocht driemaal kort invallen en stond in de basis in het bekerduel met West Bromwich Albion, dat na strafschoppen werd verslagen.

Bron: Voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login