Nieuws

RvC weigert naar plannen Red de Kuip te kijken

on

De Raad van Commissarissen (RvC) van de Kuip gaat niet in op het verzoek van de Vereniging van Aandeelhouders Stadion Feyenoord (VASF) om te kijken naar de stadionplannen van Red de Kuip. De VASF is bedroefd over dat besluit en laat weten dat ‘het vertrouwen in de RvC er niet groter op is geworden’.

De VASF riep de RvC en de directie van de Kuip vorige maand op om serieus te kijken naar de plannen van Red de Kuip. Die organisatie legde het vorig jaar in de zoektocht naar een bouwer van de nieuwe Kuip af tegen BAM, maar zou na het afketsen van de deal met BAM een nieuwe kans moeten krijgen, meent de VASF. “Zoals je dat met een sollicitatieprocedure ook doet: als nummer één afvalt, ga je eerst in gesprek met nummer twee”, vertelt voorzitter Joan Smal. ”Wij begrijpen nog steeds niet goed waarom Red de Kuip niet aan tafel mag komen zitten.”

Smal: “Wij hebben het idee van de commissarissen van het stadion niet aan het stuur maar achter in de auto zitten. En dat het stuur door de betaald voetbal organisatie beet gehouden wordt. Dat is op zich niet vervelend, maar waar gaat dit naar toe? Wat we nu zien is dat het hele proces weer opnieuw gaat beginnen. Waarom nou nog een keer? Is dat dan niet goed gegaan met die trojka?”

Na de zomer wordt op een buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders verder gesproken over de plannen. Voorzitter René van Ierschot van de RvC van de Kuip was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login