Nieuws

Ruud Brood: ”We kunnen het Feyenoord heel moeilijk maken”

on

“Na de 4-1 winst op FC Groningen hebben we de afgelopen week toegewerkt naar de wedstrijd van komende zondag. We hebben Feyenoord scherp geanalyseerd en nu moeten we laten zien dat we ook klaar zijn voor een topclub.

Opnieuw startten we afgelopen zondag fantastisch door in de vierde thuiswedstrijd op rij binnen een minuut te scoren. Natuurlijk is dat heel bijzonder en uniek maar het geeft vooral de drang van de ploeg aan. Daarom was ik heel blij dat we de voorsprong deze keer wisten uit te bouwen tot een overwinning. Vooral de tweede goal was heel belangrijk. Vanaf dat moment gingen we vrijer spelen en hielden we controle over het duel.

Inmiddels hebben we met spectaculair en attractief voetbal de nodige punten gepakt. We zijn moeilijk te verslaan en die lijn willen we tegen Feyenoord doortrekken. Dat zal dan wel moeten gebeuren tegen een ploeg in vorm. De afgelopen twee jaar heeft Feyenoord grote stappen gezet. Inmiddels staat er een jong, maar goed uitgebalanceerd team met veel kwaliteit dat niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. En dat ze overal kunnen toeslaan, hebben de recente overwinningen op PSV en NEC wel bewezen.

De verdediging staat, met Daryl Janmaat, Joris Mathijsen, Stefan de Vrij en Miquel Nelom of Bruno Martins Indi, de laatste tijd als een huis. Het middenveld heeft met Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena voetballend vermogen, duelkracht en techniek en in de voorhoede wordt aanspeelpunt en topscorer Graziano Pellè ondersteund door snelle flankspelers als Jean- Paul Boëtius en Ruben Schaken, die ook nog een fantastische voorzet in huis hebben. Zes spelers maken de laatste tijd deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal. Kortom, er staat een elftal waartegen het moeilijk voetballen is en dat meedoet om de titel.

Dat neemt niet weg dat wij, zeker in eigen huis, in staat zijn om elke ploeg in de problemen te brengen. Dat hebben de resultaten van de afgelopen weken wel bewezen. Natuurlijk heeft dat ook met het verloop van de wedstrijd te maken. Maar met veel inzet, een goede mentaliteit én een opperste concentratie kunnen we het Feyenoord heel moeilijk maken.””

Bron: Rodajc.nl

You must be logged in to post a comment Login