Nieuws

Rutten: ‘Zondag moeten de koppies leeg zijn’

on

Feyenoord heeft zich door de Europa Leaguewedstrijd in Oekraïne tegen Zorja Loehansk (1-1) op donderdag, niet optimaal kunnen voorbereiden op het eredivisieduel met FC Utrecht van komende zondag. Trainer Fred Rutten wenste dat echter niet te gebruiken als excuus op voorhand. ‘Dat is iets waar de spelers mee om moeten leren gaan’, aldus de coach van de Rotterdammers.

‘Het gaat er vooral om dat we ook op mentaal vlak klaar zijn voor zondag’, gaf Rutten aan dat het met de fysieke gesteldheid van zijn spelers wel goed zit. ‘Een aantal spelers is ervaren en is dat al gewend, maar voor de jonge jongens is het nieuw om mee te maken. Wat dat betreft is deze trip, die qua organisatie in Oekraïne in mijn ogen uitstekend was, voor hen een heel goede ervaring die ze meenemen in hun ontwikkeling.’

Rutten vindt het ook een goede leerschool voor zijn spelers dat Feyenoord door de Europa League vaker dan één keer per week een wedstrijd speelt. ‘Hopelijk blijven we dit seizoen zo lang mogelijk in het ritme van meerdere wedstrijden per week’, gaf Rutten te kennen.

Feyenoord landde vannacht rond half vier op Schiphol na de vlucht vanuit Kiev. Het vizier van de Rotterdamse topclub ging gelijk over op de Eredivisie. Rutten: ‘Zondag moeten de koppies leeg zijn, want dan wacht Utrecht. Een ploeg met een fris elan, vooral dankzij de komst van een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers.’

Rutten kan tegen Utrecht nog niet beschikken over Khalid Boulahrouz en Rodny Lopes Cabral. Of de nieuwe aanwinst Colin Kazim-Richards inzetbaar is, is nog niet duidelijk.

Bron: Ad.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login